atom

Állomási rend

2011.04.22. 10:13 | Atom | Szólj hozzá! Szólj hozzá! komment
Állomási rend Tovább

A múltkor ácsorogtam a vasútállomáson, utazási szándék és érvényes menetjegy nélkül, majd amikor elolvastam az alábbi, "Állomási rend"-et, akkor jöttem rá, hogy tilosban járok, ugyanis az alaphelyzetemre ráillett az egyik tiltás.

Vannak benne értelmes, meg kevésbé értelmes dolgok, meg persze olyanok, amelyeket ugye nem tartanak be. Alvás, kéregetés, rongálás, guberálás, stb. Van, amit sokkal egyszerűbben is megfogalmazhattak volna, például a "szemétnek, cigarettacsikkeknek, rágóguminak" kezdetű részt összefoglalhatták volna úgy, hogy az állomás egész területén bárminemű szemetelés. Azért akadt pár olyan is, amin megakadt a szemem, például: TILOS

- az állomás területén utazási szándék, vagy érvényes menetjegy nélkül tartózkodni tilos
Na már most ezt rengetegszer megszegtem már, amikor újságért, bankautomatához, kávézni, ácsorogni és vonatot nézni/fotózni mentem ki az állomásra. (Tudom, hogy ez igazából azért van, hogy ne szokjanak oda egyes körök és ne ott lebzseljenek, és így van mire hivatkozni, ha el kell küldeni valakit.)

- ... bármilyen tárggyal zajt okozni
Ezt értem is. A gurulós bőröndöket ezentúl kéretik lábujjhegyen gurítani! Bár igazából ez nem az utazás-zaj kategória. Igaz amikor egy tonna fociszurkoló száll fel a vonatra, üvöltve, berúgva, az nem számít zajkeltésnek, hiszen még nem láttam, hogy valaki büntetne bárkit is. Mondjuk ennek is meglenne a maga kálváriája, hogy kint büntetnek és kit nem, meg miért. Talán jobb ez így, hiszen már úgyis annyi mindenért megütheti az ember a bokáját.

- saját ruházattal, poggyásszal mások ruházatát, poggyászát beszennyezni
Már csak arra lennék kíváncsi, hogy ezekre milyen példák vannak, hiszen valószínűleg már volt ilyen probléma s ezért lett kitalálva.

Lehet, hogy vannak olyan emberek, akik koszos táskákkal és koszos ruhában várakoznak, hogy a fehérkabátos utasokhoz dörgölőzzenek, vagy ingyen ölelést adjanak nekik?

Tovább a poszthoz
Szólj hozzá! komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr662846391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása