atom

*megjegyzés* - kigőzőlődés

2011.01.31. 10:27 | Atom | Szólj hozzá! 1 komment komment
*megjegyzés* - kigőzőlődés Tovább

A hétvégére kivettem egy szabadnapot, szombaton ezúttal nem dolgoztam, helyette elmentünk Busával Cellbe, ahol Pille várt minket Őrivel, no meg egy jól átsütött csirkével:) Itt kell megjegyeznem, hogy a nem kimért, hanem a "mindenből egy kicsit, úgy érzésre" sütés ismét diadalmaskodott, olyan finom lett az étek, hogy még a mézes aszaltszilvát is kivadásztam az edényből, annak ellenére, hogy eredendően nem szeretem:P Mikor már mindenki durranásig telt, elmentünk a fürdőbe, hogy kiáztassuk magunkból az elmúlt időszak sok-sok mérgét, baját, mindenét.

A Vulkán fürdőben van egy dolog, amit nagyon bírok, az, hogy két a melegvizes medence fele a szabad ég alatt van, illetve a jakuzzi is az udvaron kapott helyet. Ez télen különösen furcsa, és egyben jó is, hiszen dideregve, nyakig beöltözve mész fürdőzni, majd öt perc múlva egy szál gatyában vagy kint a szabadban, ez tetszik. Persze azért én nagyon érzékeny vagyok a kimenetelre, ezért vizes hajjal nem voltam hajlandó, mert akárhogy is vesszük, meleg van, gőz van, de a fejbőr könnyen megfázhat ilyen helyzetben, a hajamra meg egy ideig még szükségem van:P

Természetesen vettünk szauna-jegyet is, no meg sódézsást is, amiről nem tudtuk micsoda, de mindjárt leírom azt is. A száraz-szaunában kétszer voltunk, a gőzkabinban kicsit többször, különös, de régen a gőzt nem bírtam, most pedig fordítva, a száraz-szaunában eltöltött x idő után kicsit elszédültem, a gőzben nem. Minden szauna és gőzőlés után kijőve alig bírtam járni, tiszta hulla voltam, mint akin átment egy úthenger, de ez nem tartott sokáig, ugyanis rövid zuhany után mentem is a 10 fokos medencébe, ami lehet, hogy baromi hideg, de olyan jó felfrissülést ad, hogy-hogy-hogy nagyon. Nem hülyék a finnek, hogy hidegvízbe mennek a szauna után.

A sódézsa egy kétszemélyes dézsa, amelyben sós víz van. "Ne nyúljanak az arcukhoz, ne menjen a szemükbe és ha van esetleg bármilyen sebük, akkor azt csípni fogja." - kaptuk a használati utasítást hozzá, és ha különösebb élményt nem is nyújt a fél óra dézsázás, annyit azért megtapasztalhattunk, hogy milyen az, amikor fennmaradsz a vizen, mert hogy elmerülni ebben nem lehetett, még ülni is nehéz volt, mivel a lábunkat rögtön feldobta a víz... Fura, de teljesen jó:) Igaz a fél órával előtt tépkedett körömágyamat érő sós víztől magamban üvöltöttem, s Pille hozzá is tette: majd a zacsit is marja, s ahogy mondta úgy lett, 3 perc múlva már marta a férfias dolgaimat. Na sebaj, túléltük, lebegtünk és kitisztultak a légútjaink. Ezt onnan is tudtam, hogy a fürdőzés utáni első cigi olyan volt, mintha egy füstszűrő nélküli barna szofit szívnék...

Jó volt ez a kis fürdőzés, kisimult a bőrünk, annyira, hogy még a pattanások is eltűntek az arcunkról, az összes zsírral, mindennel, viszont ki is szívta az energiánkat, én hazafelé a kocsiban már el is aludtam. Idén még szándékozunk fürdőzni, mivel legutóbbi pancsikolásunk két évvel ezelőtt volt, s megbeszéltük, hogy évente 1-2 szer illik, nem kétévente egyszer, pláne, hogy fürdőmegye vagyunk. Legközelebb azt hiszem egy masszázst is rendelek, és akkor tiszta wellnes nap lesz jeee:) Ajánlom mindenkinek, nem volt drága, és jót tett, tisztára kipucolódik az emberből minden rossz (legalább is így érezni:))

Tovább a poszthoz
1 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr972627269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Ani- 2011.01.31. 19:12:00

"én hazafelé a kocsiban már el is aludtam" Blogbejegyzés elárulja, akkor nem te voltál a sofőr. :) (bocs.) Só dézsa.... vajon a lányoknál mit csinál? Én nem merném bevállalni! :) Amúgy tuti jó lehetett, egészségetekre! :)
süti beállítások módosítása