atom

Fotóztam részleges napfogyatkozást:) - 2011 Szombathely

2011.01.04. 13:03 | Atom | Szólj hozzá! 3 komment komment
Fotóztam részleges napfogyatkozást:) - 2011 Szombathely Tovább

A hírek szerint nem lehet majd jól napfogyatkozást fotózni, így mentem haza tegnap, és feledtem is el az egészet, majd ma, amikor mentem reggel munkába, belenézve a napba nem köralakú foltosodást láttam/hallucináltam, így szedtem is a lábam, hogy bent gépet ragadjak. Először egy DVD lemezen keresztül csináltam egy képet, ez nagyon tetszik:)

Aztán a megfelelő eszközök hozzáadása után (hegesztő-üveg), nagy objektív, újságok kartámasztéknak és némi cellux kíséretében letelepedtem az ablakba és fotózgatni kezdtem. Komponálni nem volt időm, nem volt semmi a közelben, csak az ég és a két égitest és közös táncuk.

Mondhatnánk azt is, hogy le akartam fotózni a Napot, erre a Hold beállt elém és meg kellett várni míg kimegy a képből:) Galéria a képre kattintva.

Nem volt rossz, bár az 1999-es teljes napfogyatkozás élménye nagyobb és örök emlék marad bennem. Az gyönyörű volt, a Kissomlyó-hegy tetején lévő adótoronyba felmászva néztük, elláttunk a Balatonig is onnan a tiszta időben. Fantasztikus volt, ahogy jött felénk a sötét sáv:) Jeee....

Tovább a poszthoz
3 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr342559725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Ani- 2011.01.04. 22:10:46

Mázlista! Itt borús idő volt. Gyönyörű!!!! :)

ditlzon 2011.01.05. 15:08:37

mi csak a végét kaptuk el (egy régi floppyval felszerelkezve). itt is szép tiszta idő volt, és nagyon érdekes, késő délutáni fénye volt a napnak, miközben fogyott.

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2011.01.05. 16:08:58

:( Pesten köd volt. úgyhogy a világon semmit nem láttunk. meg amúgyis elaludtunk. szal. pedig a szobatársakkal megbeszéltük, hogy fölkelünk :)
süti beállítások módosítása