atom

*megjegyzés* - ha éjjel elmegy az áram

2010.12.22. 10:27 | Atom | Szólj hozzá! 2 komment komment
*megjegyzés* - ha éjjel elmegy az áram Tovább

Ha éjjel kiég egy villanykörte és emiatt elmegy az áram, akkor előbb ébredj fel, s csak azután cselekedj! - Miért? Mert megkönnyíti a helyzetet.

Előfordul, hogy az ember felkel éjjel az ágyból, elmegy wc-re, vagy iszik egy pohár vizet és hasonlók. Nincs abban semmi különös, hogy ha ezeket félálomban csinálja, a kollégiumban ennek mestere voltam. Éjszakai félálomban cselekedeteim repertoárjában az alapvető dolgok mellett már benne volt például a beszélgetés, a dohányzás vagy épp a sötétben szobatárs bámulása is. (igen ez olyan, mint a Jóbarátokban, amikor Chandler-t nézi az új lakótárs. Hasonlóképp rémült néha meg tőlem szobatársam, csak ugye én aludtam, vagyis olyasmit tettem, és úgy bámultam:P). Szóval a mai napig előfordul ez-az, felkapcsolva hagyom a konyhában a villanyt, kinthagyom a pulton a tejet, az öngyújtóm nincs a helyén reggel és hasonlókra figyelek fel olykor-olykor. Viszont van olyan is, hogy sorozatban hülyeségeket csinál az ember, na ilyenkor érdemesebb előbb felébredni, s aztán cselekedni.

Tegnap éjjel valamikor felébredtem, kicsúsztam a takaró alól, elmentem elintézni a folyóügyeimet, majd ittam egy kis ásványvizet (letekerni félálomban egy kupakot kihívás), majd vissza az ágyba. A fejem feletti kislámpát lekapcsolva csattanás és villanás, kiégett a villanykörte és ez lecsapta a biztosítékot. Viharos hajnali tusám ekkor kezdődött.

Mivel nem akartam, hogy áramtalanság legyen, ezért felkaptam az éjjeliszekrényről a Nokiámat (itt az első hiba), kikeltem az ágyból, galériáról le, ki a konyhába a fiókhoz (lejutni nem is gond a sötétben, megszoktam), szóval a konyhában a telefon fényénél elkezdtem keresni abban a fiókban a villanyóraszekrény kulcsát, amelyikben beköltözésem óta tartom (itt a második hiba). Nem találtam. Nagyon sötét volt.

A telefon nyújtotta fény mindenre jó volt, csak arra nem, hogy lássak is valamit (itt a harmadik hiba). A lábam bevertem valamibe, majd áttértem a nagyobb fiókokhoz, Hunyorogva próbáltam többet látni a sötétben (itt a negyedik hiba), de nem sikerült. Miután a két nagy konyhafiókot átforgattam, kiforgattam, kipakoltam, átpakoltam, kiszórtam, és jó ízesen leszidtam, visszatértem a kisfiókhoz, ahol a kulcsoknak lenniük kéne. Ekkor visszamentem a két nagyfiókhoz, mégegyszer jól leszidtam őket, majd elnézést kértem a hirtelen haragos reagálásomért és visszamentem a kisfiókhoz.

Kipakoltam azt is, harmadjára sem találtam meg a kulcsokat, azt hittem már, hogy valami összeesküvés áldozata vagyok, valaki ellopta az összes kulcsom és őrületbe akar kergetni. Átkutattam a kabátzsebeket, fogast, asztalt, s közben azon gondolkodtam, hogy vajon hol vannak a kulcsok. Már-már átment az is az agyamon, hogy kifeszítem majd a villanyóraszekrényt, de még nem vetemedted rá.

Egy pillanatra leültem a földre, túl hideg volt a konyhakő, felálltam, s közben benéztem a kisfiók alá, ahol megleltem egy műanyag dobozban az összes kulcsom. Kiszedtem a villanyóraszekrényét, felnyomtam a biztosítékot, majd kikapcsoltam a konyhában a hifit, aminek kedves tulajdonsága, hogy áramszünet után egyből bekapcsol. A legszebb, hogy miután kinyomtad, pár perc és újra bekapcsol. Ezt tudtam, de nem érdekelt (itt az ötödik hiba), mentem aludni, s aztán az ágyban fekve szép lassan sikerült összeraknom a képet, megláttam a sorozatosan ejtett hibákat. Amikor bekapcsolt újra a rádió a konyhában, inkább a fejemre húztam a párnát, minthogy lementem volna újra kikapcsolni.

 

Első hiba: ha van egy telefonod, aminek led-es vakujához külön zseblámpa-program is van, akkor használd azt és nem kell nyomogatni a másik telefont azért, hogy végül homályosan láss a koromsötétben a gyenge fénynél.

 

  

 

 

Második hiba: ha csinálsz egy "kulcsosdobozt", beletéve az összes kulcsot, hogy mind egy helyen legyen, akkor lehetőség szerint ne felejtsd el egy hónap múlva, hanem emlékezz rá! Megéri.

 

 

 

Harmadik hiba: ha az éjjeliszekrényben csak azért tartasz egy zseblámpát, hogy áramszünet esetén kéznél legyen, akkor használni kell.

Negyedik hiba: sötétben ha hunyorítasz, akkor nem látsz jobban. Fotósként ezt tudnom kéne, szűkebb blende, hosszabb záridő, ezesetben látványfeldolgozás az agyamban.

 

 

Ötödik hiba: ha van egy hifid, ami áramszünet után állandóan visszakapcsol, akkor ne küzdj vele, ne járj le kikapcsolgatni, inkább húzd ki a konnektorból és akkor minden jó lesz.

Tovább a poszthoz
2 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr452531543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orinoco.Flow 2010.12.22. 19:01:37

Hasonló esetek, kedves hibák:
1: Ne üsd a telefonod, ha a szobatársadé szól.
2: Ha a kolikulcs és a lakáskulcs egy csomón van, esélyed sincs időben elindulni reggel. /kis Murphy-kombinatorika/
3: Ha a szobatársad álmában leüvölti a fejed, ne kérd számon reggel, iszonyú zavarban lesz.
:)

Mejaa 2010.12.23. 23:54:18

és te képes voltál ilyenkor fotózni. én csak ezen akadtam fenn :DD
süti beállítások módosítása