atom

Vízen járni/futni nem is lehetetlen? - egy videó szerint nem

2010.05.31. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 1 komment komment
Vízen járni/futni nem is lehetetlen? - egy videó szerint nem Tovább

Kérem azon olvasóimat, akik eléggé jártasak mind a fizika, mind pedig a vízen járás tudományában, azok minél hamarabb írják meg kommentben, hogy valós-e, amit az alábbi videón látunk. A srácok (igaz csak rövid ideig, de!) a vízen járnak, vagyis a felszínén. Ha ez működik, akkor rohanok is a Perinthez és nekiállok gyakorolni, hogy nyáron a Balcsin, elkápráztathassam a pontyokat:)

Azt vágom, hogy megfelelő szögben érkezve, megfelelő tempóval és alkalmanként megfelelően rövid ideig, megfelelő erővel érintkezve a víz felszínével (affene, hogy mennyire meg kell felelni itt mindennek), ez akár sikerülhet is. No de kérdem én, mielőtt még elhiszem (bár igazán késő, már elhittem), ez így akkor úgy, ahogy a videón?

Próbálkoznék itthon is, de még gondolkodom rajta, hogy miképp csináljam ezt a zuhanytálcában:P

A videót wildgica linkelte facebook-on...

Tovább a poszthoz
1 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr432043766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EGO88 2010.06.01. 00:34:59

Atom igen lehetséges és a videó is ezt bizonyítja, meg némi tapasztalatom is van ilyen téren (de én nem a vízen futásban vagyok jártas,:( ) De azt tudom, hogy megfelelő sebességnél vagy erőhatásnál a víz úgy viselkedik mint a beton (talán ezt már Te is hallottad) és erre céloztak a fiúk is szövegben, hogy megfelelő szögben és sebességben érkezve a vízre ez kb egy 10 lépésig megy is mint ahogy láttuk is. A jetskis résznél azért nem jött össze hiába volt nagyobb a sebesség mert megtört a vízfelszín a motor felkeverte és már nem volt meg a víz felületi szilárdsága, tehát ezt egy hullámzó vízfelületen képtelenek lennénk kivitelezni vagy ha mégis akkor emberfeletti tempóban futnánk fel a vízre. Remélem tudtam segíteni, jah és jó gyakorlást majd szólj ha már megy...:P
süti beállítások módosítása