atom

Imádom a palacsintát

2010.05.12. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 6 komment komment
Imádom a palacsintát Tovább

Imádom a palacsintát. Pont. Ennyi. Egyszerű, igazság szerint nehéz elrontani (szerintem), laktat, rengeteg dolgot (töölteléket) tekerhetsz be vele büntetlenül, és az sem zavar, ha a kakaót kevered a lekvárral.

Imádom a palacsintát. Csokisan, túrósan, ahogy Anya csinálja, kakaóval, fahéjjal, zöldséggel, hortobágyiként, lekvárral, mogyoróvajjal, rántva stb...

Imádom a palacsintát, bár én sosem csinálok, mert a mikrós pattogatott kukorica vagy egy szimpla rántotta is négy-öt napig érződik a lakásban, így inkább nem vezényelek le itthon egy sütést. Imádom a palacsintát reggel, délben, este és éjjel, de másnap is, a hűtőből kivéve. Az elképzelt álomvilágomban van egy éjjel-nappali palacsintázó a házam mellett, közvetlenül a turmix-bárral szemben:) Imádom az öreg palacsintasütőket, amelyek minél idősebbek és használtabbak, annál jobbak (ahogy Hanzs is mondta a kommentekben). Imádom a plafonra felragadt sztorikat, a zsonglőrszerűen dobálózós történeteket, de azt is, amikor épphogy csak fordul, vagy csak villával forgatják meg. Imádom a palacsintát. Pont.

Imádom ezt a reklámot, mert még negyedjére is röhögök rajta, de utálom is ezt a reklámot, mert minimum négyszer jobban akarok már enni palacsintát, mint azelőtt, hogy megnéztem volna.

Tessék mosolyogni és megnézni a serpenyők nyelét palacsintázás előtt! Szép napot!:)

Tovább a poszthoz
6 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr661993986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Törzsvendég:-) 2010.05.12. 08:34:04

Nem tudok palacsintát sütni bármennyire szeretnék,lehet bemagyarázom magamnak, de soha sem sikerül.Vagy híg lesz, vagy leragad, vagy csomós lesz.Próbáltam már sima tésztát,élesztőset, sőt a méltán híres blincsikit is,de az sem volt olyan min amilyet kint ettem.Szóval hadilábon állok a palacsinta készítéssel.A világon a legfinomabbat keresztmama süti,se nem vastag se nem vékony,pont jó könnyű és finom (lehet a 40 éves öntöttvas serpenyő a titka,mert nem mindegy ám).És legjobban aez "egérszarosat"(tortadarás) meg a vanília pudingosat szeretem (azt Ica néni a szomszédnéni csinált,sajnos már nem él.
UI:Kérek egy bevált jó receptet.:-)

csacse · http://csacsee.blog.hu/ 2010.05.12. 09:23:37

nem a recept a lényeg, hanem a palacsintasütő. Az első tuti rossz lesz, a második is, aztán egyre jobb és jobb palacsinták készülnek. Azt pedig szerintem el lehet felejteni, hogy ha nem jó, akkor új palacsintasütőt kell venni. Ahogy én érzékelem, minél öregebb, minél használtabb egy palacsintasütő annál könyebb vele sütni. Misztikus :)

Törzsvendég:-) 2010.05.12. 09:59:50

Amúgy egyből ez ugrott be,nagyon szerettem gyerekkoromban:-):
www.youtube.com/watch?v=RHTnu8m9nEA

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2010.05.12. 14:58:15

jajj palacsinta.. jajj ez a reklám :D
amúgy kétféle tölteléket szeretnék a figyelmetekbe ajánlani:
1. összekeversz citromlevet egy kis cukorral hogy épp olyan sűrű legyen a végeredmény h kenni tudd és ne folyjon le a palacsintáról.
2. a palacsintába tejfölt raksz, összetekered és a tetejét megszórod kakaóval. vigyázat nagyon laktató :)
jó étvágyat

ditlzon 2010.05.12. 15:55:50

@csacse: a régi serpenyő a tutti! anyukámnak egy ezeréves van, nem mossa el, csak kitörli belőle a maradék olajat (ha marad egyáltalán), és isteni palkókat süt.
a legtutibb a kakaós kis fahéjjal, na meg az igazi házi baraclekváros (k-nélkül, ahogy mifelénk ejtik :-D)
ja, és az amerikai palkót se feledjük igazi juharsziruppal...

a reklám meg nagyon üt :-)

BlAdE 2010.05.12. 17:13:44

gombóc artúr helyett gombóc atom :) szögletes palacsinta kerek palacsinta lekváros palacsinta csokis palacsinta husos palacsinta EPRES-TÚRÓS palacsinta (személyes kedvenc :) ) ésatöbbbi és atöbbbi :)
süti beállítások módosítása