atom

Bejegyzés álomfejtőknek - vajon mit jelent az illatcsillár és csepeli vonat-teherautó?

2010.01.07. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 5 komment komment
Bejegyzés álomfejtőknek - vajon mit jelent az illatcsillár és csepeli vonat-teherautó? Tovább

Nem tudom, hogy van-e olvasóim közt álomfejtő, ha igen, akkor kérem, hogy a keddi álmomnak árulja el mi volt a jelentése, mert én nem igazán értettem reggel. Villámgyorsan lejegyzeteltem, mert szoktam össze-visszaságokat kreálni időközönként, most viszont adtam a kavarodásnak egy nagy lapáttal.

Sertéspörköltöt eszek a kollégiumi konyhában Orsival és Csabival. Véletlenül leeszem magam, de úgy, hogy a vastag pulóverem alá is kerül a forró szaftos húsból, ami így megégeti a hasam. Elrohanok átöltözni, mert nem akarom, hogy a még érkező valaki - annyit tudok, hogy nő - így lásson. A konyhából kilépve a régi iskolám épületében vagyok Érden, lemegyek egy szinttel lejjebb, bemegyek a termünkbe, egy kopottas szekrénysoran megnézem van-e ruhám --> nincs, ezért megyek is haza átöltözni. Egy lakótelepi garázsorhoz megyek, az egyik garázsban a régi kollégiumi szobám van berendezve. Átöltözöm, majd amikor kijövök Zsótti és barátnője, Viki már ott várnak kocsival, azt mondják elvisznek a koleszig.

Útközben megállunk Csepel mellett, ami hirtelen már az Örs vezér téri metrómegállónál van. Három zsilip van egymás mellett, ott folyik a Duna. Amikor kinyitnánk az egyik zsilipet - hogy feltöltsük vele a kiapadt Balatont - nem megy, lefröcsköl minket. Én idegeskedem, mert frissen öltöztem át és tiszta víz lett a ruhám. Látjuk, hogy áradni fog, Zsótti felhívja a "Hiba esetén" felirat alatt található telefonszámot, amin azt mondja az ügyeletes, hogy tisztában van a magas vízállással, tudja, hogy áradni fog a Dráva. Mi mondjuk, hogy nem Dráva, hanem Duna, ő azt mondja, hogy biztosan összekeverjük, s leteszi a telefont, mert szántania kell tovább a traktorral. Ekkor odajön egy ember és azt mondja, hogy a kóbor macskák miatt nem nyílik a zsilip, mert a gépházba ellettek. Közben a vízben műanyag döglött halak és szemét úszik.

Ekkor felnézve látok egy vasúti sínpárt, amin egy teherautó megy, s közben egy híradós nő beolvassa ebbe az összképbe, hogy: "Elfogta a rendőrség azt a csepeli férfit, aki sínjáró teherautókat épített és így kerülte ki az útdíjakat" - eközben a teherautó teleszkóposan nyújtogatta magát.

Ekkor az egész álmomba bejön egy reklám, egy másfél literes parfümösüveggel táncol egy faszi, aki a parfümösüvegen keresztül egy homályos női alak. Ezalatt szól Procol Harum-tól a Whiter Shade of Pale. Egy hang bemondja: "Illatcsillár - a csodalyuk" - na ekkor felébredtem. Gondoltam ennyire nem lehetek hülye, vigyorogtam, lejegyzeteltem, majd visszafeküdtem. Az álom folytatódik, vagy tovább megy? Vagy csatlakozik nem is tudom. De így ment tovább:

Kissomlyón voltam, ahol az egykori Érdi házunkban éltem egyedül. A padláson volt egy macska és sok por. - (Már megint a macskák:P) - Aztán kimentem a ház elé, ahol bátyám bemutatta az új barátnőjét. Ekkor földbe gyökerezett a lábam, a világ legszebb, minden porcikájában természetes és helyes félvér (afroamerikai) nőjét láttam. Elmentünk a lánnyal sétálni, tudtam hogy szeretni bűn, de rápörögtem, s persze közben kiderült, hogy nem is a bátyám nője, csak ismeri és én értettem félre. Összejöttünk, sétáltam vele tovább, leírhatatlanul boldog voltam, közben a ház mögötti földterületet néztem, amit lebetonoztak a falubeliek, hogy gyorsabban beérjenek a főútról a faluba (s miközben ezt látom, akkor 18 autó halad el egyszerre). A lebetonozott részen vannak oszlopok is, azok közt futottunk, kergetőztünk kacagva - eközben a kép Super8-as kamera felvételűre vált, pattog, ismét szól a Procol Harum-tól a Whiter Shade of Pale. Már egy giga-óriási gombóc van a torkomban, amikor ránézek a lányra, meghalok az örömtől - tehát összegezvén szerelmes vagyok.

A lány az egyik oszlop mögül rámnéz mosolyog és puff! Hirtelen felébredek. Felfogom, hogy ez az egész csak álom volt, közben érzem a gombócot a torkomban, nagyon gyorsan becsukom a szemem, hátha újra elalszom. Elaludtam, de már nem folytatódott az álmom. Hogy a fene enné meg. Most ahogy újra gondoltam ezt az egész összképet, kicsit összeszorul a gyomrom is. Hűűű... Annyira szép volt...

Az első álmomból nem értek semmit sem, a másodikat úgy-ahogy, a közös zene pedig azért van, mert este sokat hallgattam ezt a számot. Nos kedves álomfejtéshez értők, mi a jelentése ennek az egésznek? Gyakorló elmebeteg vagyok éjjel, és keressek fel legközelebbbi álmomban egy pszichológust, vagy csak az álom-manó szórakozott velem és sátáni kacajok közepette összeturmixolt egy tonna hülyeséget a fejemben?!

 

Nah, most eszembe jutott egy másik sztori, pár évvel ezelőtt volt egy álombéli állandó beszélgetőpartnerem. Majd leírom azt is, elég érdekes egy eset volt.

Tovább a poszthoz
5 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr521651590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ditlzon 2010.01.07. 07:36:16

nem vagy elmebeteg, az biztos! sokáig én is össze-vissza álmodtam mindenfélét, és le is írtam őket. Most visszaolvasva már nem olyan "izgalmasak", mint akkor, de nagyjából mindegyiket értem :-) szerintem nem mindig fontos az álom megfejtése, csak az (át)érzés.
kicsit játszadozik veled az agyad :-)

Törzsvendég:-) 2010.01.07. 08:51:48

:-):-)Nem kajáltál sokat az esete?Ez már annyira összetett álom,hogy lövésem sincs mi lehet,bizonyára nagyon szerelmes akarsz mán lenni.:-)

Én maximum ilyenekt tudok,hogy foggal álmodni halál.
UI:Én sajnos nem álmomban eszem le magam,hanem állandóan,már-már fóbia,az utolsó falat tutira a pólómon landol,egy partedli jól jönne.

Törzsvendég:-) 2010.01.07. 08:55:14

És az álmaimra meg nem emlékszem,legutóbb csak annyira,hogy Bp-ről akartam jönni haza Szolnokra,aztán összekevertem az 1-es peront az 5-el,nyíregyházi vonatra szálltam föl.Bepánikoltam és leakartam ugrani,ébren meg felvilágosítottak,hogy az a vonat is erre jön.:-)Mi ebből a tanulság,qrvára nem tudok tájékozódni.:-)

-Ani- 2010.01.07. 16:44:11

Hű, ez nekem is sok! Mikor aludtál?
Én minden éjjel álmodok, na de ennyi szamárságot egyszerre?! :)
Túlterhelt újságíró, aki éhesen feküdt le ezért a pörkölt. Aztán mosni kéne már, mert Zsótiékkal program, talán Pest és nincs egy tiszta göncöm sem. Piszkos víz betegség, persze mert le vagyok merülve, macskák, hiányzik Morisz.
Hm..jó lenne már egy csaj a háznál, bár fene tudja Gabi is egyedül van. Az az afro csaj egy klipben, talán ha még Érden laknék... jobb vagyis nagyobb a felhozatal. :))))

tüncite 2010.01.07. 19:12:40

alom.puha.hu/alomfejto.php
a főbb motívumokat keresd ki, tárgyak cselekmények :) a személyek ritkán hordoznak pluszt, inkább csak te érzed mindennapi fontosságuk szerint, hogy pozitív, vagy negatív többletet adtak a jelentésnek. :)
süti beállítások módosítása