atom

Még a galambposta is gyorsabb, mint az afrikai internet

2009.11.26. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 4 komment komment
Még a galambposta is gyorsabb, mint az afrikai internet Tovább

Zsótti tegnap este felhívta a figyelmemet telefonban arra, hogy nem véletlenül küldözgeti "blogra" tárggyal az emaileket. Nos kicsit csemegéztem a küldött anyagokból, és volt egy, amin úgymond besz*rtam. Ezt alig hittem el. Dél-Afrikában gyorsabb az adatküldés egy postagalambbal, mint internettel. A cikkből idézek:

"Az Unlimited IT nevű cég bebizonyította, hogy Dél-Afrikában gyorsabban lehet adatokat továbbítani galambok segítségével, mint az ország vezető internet-szolgáltatója, a Telkom hálózatát használva.

A 11 hónapos Winston nevű galamb egy óra nyolc perc alatt tette meg egy
USB-kulccsal a lábán a nyolcvan kilométeres távolságot a cég pietermaritzburgi irodájától a durbani kirendeltségig. Az adatok továbbítása madárral, a fájlok letöltését is beleszámítva, összesen valamivel több, mint két órát vett igénybe, ez alatt az idő alatt az interneten keresztül küldött adatcsomag négy százalékát (!) továbbította a Telkom."



Ez annyira durva nem? Mára már annyira hozzászoktam a gyors és rengeteg helyen hozzáférhető internethez, hogy otthon (Kissomlyón), sokszor meglepődöm, amikor lassan tölti be a youtube-ot a gép. Nekem 15 Mbit van most már, azt hiszem ez több is, mint kéne. Lehetne 30-as is, de még nem kértem...

A cikkben az is olvasható, hogy van olyan kelet afrikai ország, ahol háromezer dollárt is elkérnek havonta egy 1 megabit sebességű műholdas kapcsolatért. Tekintve azt, hogy nekem kb. 3000Ft a 15-ös net, ez elég röhejes, és durva is egyben nem?

A teljes cikk idekattintva olvasható a Technet.hu-n.

Tovább a poszthoz
4 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr171552795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Törzsvendég:-) 2009.11.26. 07:20:09

Úgy nézem a "postás" egy kékovácsolt szalagos tojó.:-)

charlie 2009.11.26. 10:12:55

azért a műholdas netet nem kéne idekeverni, az egy kicsit más tészta mint a sima mezei ADSL.

Sunboy 2009.11.26. 21:14:37

hááát ez igen.. De am ott van áram is :D csak mellékesen :D
süti beállítások módosítása