atom

Pontiac Firebird - a 350 lovas madár - én is akarok!

2009.11.20. 08:00 | Atom | Szólj hozzá! 1 komment komment
Pontiac Firebird - a 350 lovas madár - én is akarok! Tovább

A héten voltam felvenni egy anyagot a lóerőbe, most egy 1987-es Pontiac Firebird volt a vizsgált példány, tudjátok, ennek volt a Trans Am szériája, amiből K.I.T.T. készült a Knight Riderbe. Nagyon tetszett a verda, szerintem hetvenszer körbejártam, ha nem többször, talán a tulajnak is feltűnt, ami nekem, hogy nagyjából 30 percen át csak körbe-körbe rohangáltam az autó körül hol fényképezőgéppel, hol kamerával, hol csak a vonalakat simogatva.

Bevezetőm: Emlékeznek még a nyolcvanas évek egyik legkedveltebb sorozatára, amely emberek s főként gyerekek milliót ültette a képernyő elé? Hogy melyik volt ez a sorozat? Gondoljanak egy sötét lovagra, az igazság harcosára, a bűnüldöző lakk-fekete autócsodára, K.I.T.T.-re (Knight Industries Two Thousand). Az autó sofőrét, vízimentős ambícióival, madárfészek hajával, szűk bőrdzsekijével és ördögszekérszerű mellkas-szőrzetével most hagyjuk.

Itt a videóm, ACDC, de nem a Thunderstuck, hanem a Highway to Hell:)

Az már bizonyos számunkra, hogy valamit tudtak/tudnak ezek a fiúk ott a tengerentúlon. Bennünk van, hogy takarékosság, meg legyen hibrid vagy környezetbarát a járgány, de amikor egy amerikai izomautó mögött áll valaki s látja, hogy túráztatás közben a motortól mozog az egész kasztni, ahogy alapjáraton bugyog, ahogy fél gázon süvít, s jobban odalépve pedig leüvölti a hajunkat - na abban van valami lehengerlő, amitől kicsit borsódzik az ember háta.

Cikkem az autóról részletekkel ide kattintva olvasható.

Tovább a poszthoz
1 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr261538386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tüncite 2009.11.21. 08:45:58

gyönyörű.. :) ahogy elnéztem többet lát törölgető rongyot, mint aszfaltot.. de nem is baj.. :) a kacsintós lámpák.. imédni valóak :) (ha kezed ügyébe akad mindenképp fedezz fel egy mazda RX7-est is.. nekem örök favoritom marad...)
süti beállítások módosítása