atom

A csillagok sorra születnek, kiégnek...

2009.10.20. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 3 komment komment
A csillagok sorra születnek, kiégnek... Tovább

Tegnap írtam egy cikket úgy am block a tehetségkutatókról. Ugye megint keletje van a műfajnak, megy az RTL klubon a Csillag születik, amiben akad egy pár ügyes ember is a szóbeszéd szerint.

Nos nem ennek aprópóján ragadtam billentyűzetet, hanem a hétvégi adásban szereplő Gitárhős miatt, aki máris elkezdte térhódítását a neten s valószínűleg oly hamar ki fog múlni csillaga, mint ahogy az begyulladt.

Magyarországon nagyon sok ember szereti a televíziós tehetségkutató versenyeket. Van már tucatnyi megasztárunk, megatáncosunk, egy társulatunk, csillag is született már egyszer, de volt régebben kifutó, tátika vagy az alap, a Ki mit tud, Táncdalfesztivál is. Így lett nekünk Szécsi Pálunk, Hofi Gézánk, Konc Zsuzsánk vagy Kern Andrisunk. Most újabb csillag születik a tévében, szükségünk van a műsorra? A válasz: igen. Mónikából sem volt egy elég.

 

Az RTL Klubon ismét Csillag születik, második szériáját éli a világszerte bevállt formulára építkező tehetségkutató műsor. Gyere el és mutasd meg, hogy mit tudsz! - nagyjából így lehetne összefoglalni a vezérelvet, így nem csak a megasztár előválogatásairól ismert szerepelni vágyók bukkannak fel, hanem más műfajban "jeleskedők" is. Sokan rengeteg önbizalommal vágnak neki egy-egy jelentkezésnek, önkritika nélkül, így a nézők nevetnek egy jót a beválogatásokról szóló műsőrbetéten, majd szépen elfeledjük őket egy-két napra. Aztán jön a második népszerűségi hullám, amikor valamelyik videómegosztó oldalon feltűnik a botladozó sztárjelölt, s ha a tévén át nem is, de a neten felragyog az a bizonyos csillag.
 

Csillag születikIlyen Antal esete is, akit máris "Hungarian Guitar Hero"-ként, azaz magyar gitárhősként emlegetnek a fórumokon. Aki szombaton nézte a tehetségkutatót láthatta, amint besétál egy fiatalember elektromos-gitárral a színpadra, és egy olyan produkciót adott le, ami aztán kiverte a zsűrinél biztosítékot (nem a tehetséggel).

 

Magyarországon nagyon sok ember szereti a televíziós tehetségkutató versenyeket. Ezért mindig lesz elég jelentkező az ilyen műsorokra. Továbbra is lesznek sokan, akik jelentkeznek, mert a szomszéd néni megdicsérte a hangját, miközben kertészkedés közben énekelt (az ilyenkor nem számít, hogy a néni hallókészüléke akkor épp a konyhában maradt).

Továbbra is jelentkeznek majd azok is, akik a zuhany alatt jöttek rá, hogy leéneklik a toplistákról, és persze azok is ott toporognak majd a válogatásokon, akik nyolc éven át hibátlanul énekelték ötösre az "Érik a szőlő"-t, csupán abba nem gondolnak bele, hogy az osztályból még tíz ember tudta nyújtani ugyanezt a teljesítményt. A zsűri úgyis kiszűri a tehetségeket, akik vagy képesek maradandót alkotni, vagy nem.


Jaj, az sms-ben szavazó közönségről majd elfeledkeztem. Ők is zsűriznek, pontosabban: végül a nézők döntenek - vagy jól, vagy nem.

A gitárhős videóját ide kattintva nézhetitek meg cikkemben, nem szúrom be ide, mert kifejezetten nem tetszik és idegesít!

Tovább a poszthoz
3 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr661462178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Törzsvendég:-) 2009.10.20. 09:50:32

Én ilyen műsorokat nem nézek,kövezzetek meg.:-)

-Ani- 2009.10.20. 13:17:01

Fúj, én pont láttam!
Még egyszer semmi pénzért nem nézném meg!
Az egész műsor sz*r, úgy ahogy van!
A régi Ki mit tud-ra még emlékszem, az undormányokat eleve kiszűrték, adásba sem kerülhettek.

Sunboy 2009.10.20. 23:19:41

A srác tutkó nem ismeri azt a szót, hogy összhangzattan. Am én sajnáltam a csókát, mert mekkora király, hogy eddig el merrt menni. Pld ma már pont ezért tök ciki bizonyos embereknek bizonyos dolog. Pld jelmezbál, vagy akár a szép választékos beszéd.
Najó, azért biztosan van valami baja, de Jézus is megmondta: "hülyék lesznek ! "
süti beállítások módosítása