atom

Murphy törvénye: amikor mindkét kezed foglalt, megcsörren a mobilod - Bonyi hívásaira szűkítve

2009.10.12. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! Szólj hozzá! komment
Murphy törvénye: amikor mindkét kezed foglalt, megcsörren a mobilod - Bonyi hívásaira szűkítve Tovább

A legismertebb Murphy törvény: Ami el tud romlani, az el is romlik. - Ezt már sokan hallották és valószínűleg már mindenki belefutott olyan élethelyzetekbe, ahol simán elfért egy aprócska "Murphy" megjegyzés. Nos, nálam az egyik ilyen helyzet, a rosszkor megcsörrenő telefon. Itt most nem arra kell gondolni, hogy én vagyok az akinek színházban, moziban, tárgyaláson vagy temetésen megcsörren a mobilja. Sőt, nem én vagyok az az ember sem, akinek akkor pittyeg a mobilja, amikor a pap megkérdezi az oltárnál a publikumot, hogy tud-e valaki valami olyanról, ami meggátolhatja a frigy létrejöttét. Itt egyszerűen arról van szó, hogy néha a leghülyébb helyzetekben csörög a telefon, vagy olyankor, amikor nagyon nem kéne. Ismerős a helyzet? Ezen esetek nagyrészében Bonyi hív...

Bonyi nem arról híres, hogy: Hello! Két mondat! Cső". Kisebb monológok is előfordulnak esetenként, nem fér el három másodpercben.

Bonyinak van valami hatodik érzéke arra, hogy akkor hívjon, amikor:

kétkezes billentyűkombinációra van szükségem, amikor vezetek és pont nincs összerakva a headset, amikor a filmben a cselekmény következik, amikor a 3in1 kávé elkészülése már csak egy tasaktépésnyire van, amikor a fürdőszobából kijössz és fel kéne öltöznöd (ami egy kézzel néha bonyolult).

Bonyi hív ha biciklizel, ha réglátott ismerőssel futsz össze az utcán és épp beszélnél vele vagy megölelnéd. Bonyi hív amikor egy monitor van a hónod alatt, egy táska a kezedben, egy másik monitor pedig a másik kezedben (ez tegnap volt). Hív akkor is, amikor egy lányt fűzől, de azt is tudom, hogy ki lesz az, aki a temetésemen rámcsörög, hogy: "Bocs! 10 percet késni fogok." - Bonyi néha szokott késni is.

Interjú közben, kajálás előtt (már éhen halsz és előtted elkészítve a sok szendvics), wc-n ülve, a kedvenc dal refrénjénél, a pékség előtt, a boltban a pénztárnál, cipőfűző megkötése előtt, stb... Megannyi példát írhatnék szerintem, de nem ragozom tovább, elég legyen annyi, hogy most már nem azt mondom egy lehetetlen helyzetben érkező hívásra, hogy "Murphy. Mikor máskor is csörögne?!", hanem csak egyszerűen, rezzenéstelen arccal, félig felhúzott szemöldökkel ezt: "Bonyi"

 

Bonyi szokott olyankor is hívni, amikor nem zavar, a fenti példák nem egy nap alatt gyűltek össze. Hogy miért veszem fel, amikor nem alkalmas? Nem tudom, ha zavar, úgyis kinyomom. És miért nem használok kihangosítót? Mert mindig csak a hívás után jut eszembe:P

Tovább a poszthoz
Szólj hozzá! komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr561443821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása