atom

Becstelen Brigantyk - Tarantino megint megcsinálta a tutit

2009.09.28. 10:00 | Atom | Szólj hozzá! komment komment
Becstelen Brigantyk - Tarantino megint megcsinálta a tutit Tovább

Tegnap este beültünk a moziba és megnéztük a sokat vitatott Becstelen Brigantykat. Olvastam róla hideget s meleget egyaránt, volt aki nagyon szidta, de többen voltak azok, akik csak annyit tudtak mondani, hogy: "Tarantino. Alap. Nézd meg!"

Akarom még
Ennek tudatában csüccsentem be többedmagammal a filmre, s amikor felkeltem a székről, csak annyit éreztem, hogy: akarom.. még.. - Érdekes, hogy rövidebbnek tűnt, mint amilyen hosszú volt, de ezt már mindenki tapasztalhatta a jó filmek során, azok sosem tartanak addig, amíg szeretnénk.

Alapsztori
A film alapja nem túl bonyolult: van egy zsidókból álló, nem túl okos, de gyilkolásban profi csapat, a Brigantyk. Céljuk, hogy minél több nácit eltegyenek láb alól, s e munkát nagyon is jól végzik, élvezik. A Brigantyk vezére Brad Pitt, aki viszi a filmet, poénjai, beszédstílusa zseniális. Szigorúan feliratosan kell nézni a filmet. Emellett a Zsidóvadász is egy állat, akkora feszültség van az ezredes jeleneteiben, hogy néha már kapaszkodtam a széktámlába. Második kedvenc karakterem: Stiglitz - látni kell...

Nem akciófilmesen lövöldözős
Nem kell itt arra gondolni, ami az egyik trailerben is volt, hogy az egész film alatt gépágyúkkal rohangálnak a Brigantyk. Van benne erőszak, vér, skalp, lövöldözés miegymás, de hát QT, így a pénztártól való távozás után nincs reklamáció.

Így is lehetett volna
A sztoriban ugye kicsit máshogy alakul, mint ahogy valójában zajlott a történelem. Azt hiszem, hogy én is beállok azon táborba, akik azt mondják: így is lehett volna, s talán jobb lett volna... Bár kíváncsi lennék, hogy így miképp alakult volna az egész.

Tehát, akkor most megnézzem?
Feltétlenül! Szerintem ez is egy kihagyhatatlan mozi. Nagyon jó volt, hogy QT hozzányúlt a témához, és természetesen a szereplőgárda, a zene, a megvalósítás zseniális, Tarantino-s.

Tovább a poszthoz
komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr321411967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása