atom

Kicsikocsik hétvégéje - CentoDay2009 - II. Országos Sei- és Cinquecento találkozó

2009.07.29. 11:00 | Atom | Szólj hozzá! komment komment
Kicsikocsik hétvégéje - CentoDay2009 - II. Országos Sei- és Cinquecento találkozó Tovább

A hétvégén ismét összegyűltek a Centósok, ezúttal nem a Velencei tónál, hanem a Balatonnál sorakozott fel a tizenegynéhány autó, természetesen ott voltam, fotó (pankeeyvel) és videó is készült, na meg egy cikk is:)

„Sok kicsi sokra megy!” - tartja a mondás, ez teljesen igaz, hiszen egy kisautó észrevétlen a forgalomban, de még kettő-három is talán, viszont amikor 10-12db áll egymás mögött, akkor azt már a járdáról is fotózzák, és a parkolókban megbámulják. Az elmúlt hétvégén Sei- és Cinquecento-mókusok gyűltek össze a Balaton mellett, a CentoDay2009-re.

Szombaton reggel a balatonfűzfői kalandpark és bobpálya parkolójában szép lassan gyűlni kezdtek a Centók, s nagyjából egy órán belül már tizenegynéhány kisautó állt fel sorban. Ez már átcsúszott a „látványosság” kategóriába, hiszen a kalandparkba érkező családoknál csak-csak előkerült egy-egy fényképezőgép vagy telefon, hogy megörökítsék az autóink alkotta sort. Idén sem volt akadály sokmindenkinek a távolság, mentek Budapestről, Szombathelyről és környékéről, Veszprémből, Székesfehérvárról, Kajdacsról, de még Kecskemétről is (ha valakit kihagytam bocs).

A kötelező kocsimustra és fotózás után a lelkes csapat megszállta a bobpályát, ami a vártnál egy kicsit kevesebb adrenalint termelt, ültem már jobb bobon is. Aztán átvonultunk a kalandparkba, ahol kötélpályán csúsztunk, egyesek falat másztak és a bátrabbak végigmászhattak a kalandösvényeken. Ez utóbbiról kicsit keserédes tapasztalataim vannak, az embert próbáló feladatok közt volt olyan, amit a „lehetetlen megcsinálni”, ezért kis csalással teljesítettem a távot. Legrosszabb a rengeteg várakozás volt, az előttem haladó, "haladó csoportba" abszolút nem illő emberek lassúsága miatt.

Nem akarok gonosz lenni, nem is vagyok, de ha négyen várnak mögöttem, mert tökölök, akkor elengedem őket nem?

A kalandpark után a találkozók kedvenc része, a konvojban való autózás következett. A csapat Balatonfűzfőről átgurult Balatonfüredre, ezzel nem kevés autós tekintetét magunkra vontuk a forgalomban. Füred után pedig Balatonakaliba vette a társaság az irányt, ahol az autókat a parkolóban hagyva egymással is ismerkedtünk, elmentünk a boltba, vagy éppen fát gyűjtöttünk a tűzhöz (a férfiak vadásztak, a nők gyűjtögettek). A menü szerint pincepörkölt készült bográcsban, de lévén, hogy egyre több dolog került az edénybe, ami aztán félig már leves is volt, ezért átkeresztelődött az egyébként kifejezetten finom étek, megkoronázva ezzel az éjszakába nyúló találkozót: Centópörkölt lett hosszúlével.
Este mindenki jóllakva gurult haza az éjszakában, fényképezőgépek gazdagon telt memóriáival, „Centómókusokká” avanzsálva, s már a következő találkozót várva…

_ Tény, hogy úttörőnek lenni nem egyszerű feladat, mivel ezen autók kedvelői még nem hoztak létre megannyi klubot, így kicsit nehezebb összehozni egy-egy találkozót. A pöttöm kisautók tulajdonosai pár éve az index fórum egyik topikján találkoztak, és a hozzászólókból szép lassan egy kis közösségé nőtték ki magukat, megalakítva a mániákus centósokat, a www.centomania.hu-t. Ez a közösség amolyan „családias légkörben” találkozott tavaly a Velencei tónál (erről itt olvashatsz), idén a Balatonnál, és remélik azt is, hogy gyarapodván újabb tagokkal egyszer majd több száz kereket megmozgató rendezvény lesz a CentoDay.

Képgalériám a találkozóról ide kattintva!

Tovább a poszthoz
komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr311274678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsozso82 2009.07.29. 16:44:52

nagyon jo lett a video! gratula...

Atom · http://atom.blog.hu 2009.07.30. 10:35:44

Köszike:) Jók voltak a szereplők:)
süti beállítások módosítása