atom

Benjamin Button különös élete - egy különleges film, egy különös emberről

2009.02.03. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 2 komment komment
Benjamin Button különös élete - egy különleges film, egy különös emberről Tovább

Veréb75 olvasóm jóvoltából sikerült egy olyan filmbe botlanom, ami bekerül a kedvenc filmjeim listájába. Még a Forrest Gumpos bejegyzésem kommentjeiben ajánlotta, hogy nézzem meg a Benjamin Buttont. Az ajánló alapján már teljesen rápörögtem, nagyon érdekelt, hogy milyen is lehet ennek a 'Gomb Benjáminnak' a különös élete.
(Ha nincs felirat, akkor indítás után a jobb alsó sarokban lévő nyílra kattintva felugró menüben kattints a cc-re!)


A film nagyvonalakban: Benjamin Button (Brad Pitt), az első világháború utolsó napján születik meg, egy nyolcvanéves öregember fizikumával. A csecsemő ráncos, kopasz, öregfoltjai vannak, szörnyként tekint rá apja, és egy nyugdíjasok lakta ház tornácán hagyja gyermekét. Az öregúr, ahogy egyre jobban felcseperedik, egyre fiatalabb lesz. Kopasz fején később ősz haj jelenik meg, végül pedig erős barna hajjal él tovább. Eleinte szemüveges, de később már az okuláré is homályba vész, egyre jobban fiatalodik.
Vajon így fest majd Brad Pitt öregen?

Egy fiatal testben egy tapasztalt, öreg lélek lakozik, akit utolér a szerelem, de milyen is lehet egy olyan kapcsolat, amiben az egyik félnél fordítva pörög az idő? Elindulnak a két "végéről" s középen találkoznak, de utána tovább haladnak s míg a nő szeme körül gyűlnek a szarkalábak, addig a férfi arca egyre jobban kisimul...

Többet nem árulok el, nem szeretném lelőni a poént, annyit viszont elmondhatok, hogy érdekes és egyben megható a film. (Érzékenyebb lelkűek zsebkendőt készítsenek a popcorn mellé.) Nagyon jó maszkmestert talált a rendező, lenyűgözően élethűen varázsolták Brad Pittet öreggé majd később meglepően fiatallá. Fantörpikus, tessék csak megnézni!

Tovább a poszthoz
2 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr83875550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Törzsvendég:-) 2009.02.03. 14:56:30

Örülök,hogy tetszett a film.:-)És most egy olyat mondok amit ne nézz meg.Ez pedig az Outlander című borzalom,nem is tudom,hogy tudtam végignézni.Most biztosan ráfogsz keresni:-)(Röviden: Vikingkorban lezuhant űrhajóból kimenekülős sárkányölős mese)Na jó,egy rész tetszett,amikor a pajzson szaladgáltak.De egyébként egy Zsákfh*s volt.:-)
süti beállítások módosítása