atom

Győri advent

2008.12.04. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 3 komment komment
Győri advent Tovább

Kedden délután Győrben jártam*. Az ünnepi hangulat már ott is kellőképp jelen van, az adventi vásár javában tombol és el kell, hogy mondjam, szépen kirittyentették a Baross Gábor út és a Városház tér környékét. Az imént említett sétálóutca végig fel van díszítve a szokásos karácsonyi jelleget biztosító égősorokkal, rengeteg ember rengeteg irányba sétálgat a megannyi forraltbort kínáló bódé között és a kirakatok dzsungelében. Az instant fabódék forraltboros illata közt néha felbukkan egy-egy az ünneppel nehezebben összeegyeztethető illatfelhő is, ilyen érezhető például a kolbászokat és egyéb húskészítményeket kínáló bodegák közelében is.

Nem vagyok egy nagy advent-bubus, de tetszett ez a kis ünnepi hangulat, amelytől átitatódott a város ezen részére. Az adventi vásártól viszont annyira már nem ájultam el. Sosem értettem, hogy miért kell butikoknak kivonulni a ruhakínálatukkal egy ilyen vásárra. Valahogy nem passzol a közegbe a sok szimpla testfedő. Nem is beszélve a játékárusról, akinél nagyobb volt a gagyi és csillogó távol-keleti műanyag előfordulási aránya, mint a homoké a sivatagban.
A kesztyűs, a bundás-sapkás, a bőrdíszműves és a perecárus kell, mint ahogy a késes-gravírozós kisiparos is állandó vendége az ilyen vásároknak. De miért kell a villogó gagyit áruló kofáknak mindenhol feltűnni?! A szombathelyi vásárban még nem is voltam, valamelyik nap majd kisétálok és körbenézek, hogy mi a termékkínálat. Ma azért elsétáltam a közelében és egy percen belül már a Jingle Bells-t dúdolgattam:P
A győri adventi vásár területén található egy szépen feldíszített és kivitelezett "növényi Mikulás" is, ahol a gyerekek leülhetnek Santa Claus mellé, de a szánt húzó bokorszerű rénszarvasok hátára is felpattanhatnak, amit előszeretettel (illetve fényképezőgépekkel és telefonokkal) örökítenek meg a szülők.
Nagyon tetszett még a városháza is, amely így este igen csak mutatós a reflektorfényben és ünnepi díszben. A szombathelyi városháza sajnos "kicsit" eltérőbb stílusban épült, így nálunk nem világítják-díszítik annyira agyon a városvezetők épületét. Inkább a Fő tér felé fordítják a reflektorok fényeit.
Bár egy kissé furcsának hatott a városháza előtt felálított Betlehem. Kicsit kiesik ez a forgatagból, de nem is baj, mert így a gyerekek is jobban szemügyre tudják venni a sóderben ácsorgó király mögött replikált Bibliai jelenetet.


Ízléses lett a dekoráció (no meg energiapazarló is!)

*
győri élményeimről majd bővebben is beszámolok, csak az imént elaludtam írás közben így rögtönöztem egy "gyorsabb" bejegyzést.

Tovább a poszthoz
3 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr50800789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orsi 2008.12.05. 10:26:31

hm..Győrben jártál,nekem meg szóltál...pedig szívesen megittam volna veled egy kávét!! legközelebb szólsz, ugyi?:D
Orsi

Orsi 2008.12.05. 10:28:19

én meg kihagytam a legfontosabb szót...NEM szóltál:(
amúgy meg cupp

Maxatee 2008.12.07. 19:30:12

Valóban szép!
A szombathelyi meg pont az ellenkezője a hiányos izzósorokkal.
süti beállítások módosítása