atom

A Tescós pumpától felmegy a pumpa

2008.06.21. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 6 komment komment
A Tescós pumpától felmegy a pumpa Tovább

Vettem egy pumpát. Tudom, én vagyok a hibás, olcsó húsnak híg a leve, de gondoltam, hogy egy biciklipumpa azért nem többezres tétel, így 3-400Ft reális ár érte a Tescoban.
Kivonultam biciklim mellé a folyosóra, majd felfedeztem már az elején az első hibát, nem nagyon ugrik menetre a gumicső foglalata. Ez később úgy-ahogy megoldódott, kezdődhet a pumpálás. Ó.. Majdnem elfelejtettem, hogy az "autós szelep" közepén lévö pöcköt a pumpa feje, már akkor benyomja, amikor még csak megközelíted a kereket. Gyorsan rácsavartam, a kerék majdnem full lapos. Na, kezdődhet a pumpálás - pump-pump-pump - dagadó bicepsz, verejtékes homlok, igazi férfi feladat - sziszeg a gumicső csatlakozása mellett, kicsit kifúj, nem baj, forrósodik az alsó rész, lassan úgy érzem kész. Marokkal összenyomós teszt alá vetem a gumiabroncsot, "kemény, mint a Tarzan sarka"*. Elkezdem letekerni a cső fejét, erre ömlik ki a nehezen bepréselt levegő. Vissza az egész, "keményre pumpálom, majd gyorsan letekerem." - gondoltam én:P Hehe... Hát nem jött össze, kb három próbálkozás után felment bennem a pumpa (na mármint értitek, nem úgy.. ..hanem ideges lettem) és némi kedves anyázás után rájövök, hogy félig keményre, avagy félig puhára tudtam csak felfújni a kereket.

Arra már nem gondoltak a pumpafejűek pumpagyárban, hogy ezt le is kell tekerni a művelet után. Mély-berregő hangon halad a gumi az aszfalton (akik már jártak lapos "terep"-gumival tudják milyen). Szóval ismételten "jól" jártam azzal, hogy gazdaságos akartam lenni s bár a szlogen úgy szól, hogy "a legkisebb is számít", én inkább csak a legnagyobbakna indtrudálnám a hátsó felébe a fantasztikus csodapumpát s talán akkor ellenőriznék néha azt is, hogy amit árulnak, az funkcionál-e rendeltetésszerűen?!

 *(ezt nemrég hallottam, elég gáz ahhoz, hogy most ide beszúrjam:P)
A fotó meg webkamerás izés, hajnali egy van és nincs kedvem a rendes géppel szórakozni:P

Tovább a poszthoz
6 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr8531662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2008.06.21. 13:21:13

Jajj, ismerős a szitu.

néhány alternatíva, a kemény gumira:

a,
Veszel egy normális tömlővéget a sima fémből készült biciklipumpára, kb 200 forintért a piacon, és már megy is a dolog. Beválik, olcsó, és a krómozott biciklipumpa szép is:)

b,
A Tescoban 2500 FT-ért dobálták anno, a kerékfújó minikompresszort, ami szivargyújtóról működik 12 V-al. Odaállítod a bicajt a kocsi mellé, és boldogan nézed, amíg felpumpálja.

c,
Eltolod a cangát a legközelebbi benzinkútra, és 10-10 FT-ért tankolsz levegőt:) Nálunk pl ingyen lehet:)

De megértelek, néha elcsábul az ember a műszaki részlegen:)

-Ani- 2008.06.21. 13:29:00

:) :) :) a hátsójukba, oda! :) nem hiszek a "gazdaságos" dolgokban.....csak akinek sok a pénze az engedheti meg magának az olcsó sza*okat. Mínőséggel lehet spórolni! szívleld meg!

charlie 2008.06.21. 17:00:46

a Kiskar-Óperint u. sarkán lévő, asszem Molnál ingyért rakhatsz bele levegőt, ott a kocsimoso kijáratánál vna a levegő pumpáló szerkezet, én ott szoktam.

tüncite 2008.06.21. 20:32:10

hehe, mi akartuk mind megkaptuk, még hipermarketet, kettőt, négyet :D
amúgy meg nézd a jó oldalát, van egy stabil virág karód :)

Tommi 2008.06.22. 00:13:25

Ja, autószelepes belsőnél tényleg jó a mol/ömv/shell/akármilyen kút, ahol van levegőfújó eszköz, amelyet adott esetben a szelepre csatlakoztathatsz... Vagy a jóféle gyári Lada/Skoda/Trabant pumpa!!!

Bonyi Z. · http://bonyi86.blogspot.com 2008.06.28. 15:04:32

Hozzád a Kiskar-Óperint sarki Shell (és nem MOL ;) ) a legközelebbi hely, ahol lehet kereket fújni. Enjoy it!
süti beállítások módosítása