atom

Tour de Vörs II.

2008.01.16. 08:00 | Atom | Szólj hozzá! Szólj hozzá! komment
Tour de Vörs II. Tovább
Nyári túrám, Tour de Vörs szép emlékeit felidézve ismét bepakoltam a hátizsákomba és felkerekedtem, hogy meglátogassam Csárli gólya székhelyét, azaz: Tour de Vörs II.
Ahhoz képest, hogy nagyjából két és fél óra alatt el lehet jutni Szombathelyről Pestre, ugyanennyi időbe telt, amíg Jánosházától sikerült levonatoznom 80km-t (ez kissé így vicces, de nem szidom a vasutat, szidják most mások is elegen) átlagban (ha a várakozást nem számolom) 40km/h-val haladtunk, ezt egy jobb biciklis simán lepipálja, de még egy jobban felszerelt járókeret is, nitró nélkül. Este érkezvén szembesülnöm kellett azzal, hogy a jó öreg Csárli gólya, most nincs itthon, jelenleg valahol Afrikában szürcsöli a pálmafák alatt a békakoktélt, pedig itt is akad pálmafa, meg is lepődtem rajta, a falu közepén tetszeleg kivilágítva. Kicsit érdekes díszítés így januárban az oszlopokon lévő fenyőfákhoz viszonyítva, de legalább trópusi hangulatom támadt és rögvest nem éreztem olyan hidegnek a mínuszokat. Sajnos fényképet nem tudtam csinálni, mert elfelejtettem, majd legközelebb.

Január és jeges este lévén mi mást is kezdene magával egy bőrbogyóorientált ifjúság? Persze, hogy foci... ...ki sapkában, ki sálban, pulcsiban kesztyűben mackógatyában, végülis annyira nem volt hideg. Annyira nem, hogy a fényképezőm a feltöltött akksikat hamar üresnek vélte, annyira nem, hogy a két zokni ellenére -10 lábujjal jöttem el 1,5 óra múlva, annyira nem, hogy még a dvd-k tokján is kiűlt a fagy, amit az egyik srác hozott.
Ezután persze szüksége van az embernek egyfajta olvadásra, ezt biztosította a vacsora-sör-pálinka kombináció, majd elugrottunk "feladni a leveleket a postára" (a presszó régen posta volt). Hangulatos hely ez a presszó, kártya, alkohol, cigifüst, mindez kultúrált környezetben...
Pár korty és pár óra elteltével visszatértünk a bázisra (Gabeszékhoz), itt még gondolatokat cseréltünk a kazánházban a favágásról és Gabesz röpke beszédében összefoglalta a meccset, az estét és mindent.

Ha nem látnád a videót, kattints ide!

Szombaton dél körül próbáltam felfeszegetni a szemhéjamat, nehézkesen de végül összejött pár gyufaszál segítségével kitámasztani. Az utóbbi időben (amióta szökést nézek) kicsit elcsúsztam alvásügyekben:P Nehézkes lesz visszaállni a sulis kelésre... Ah.. bele sem gondolok... Tradícionális reggelimet követve (kávé+cigi) körbenéztem Gabi szobájában, sok focista ill. pár kosaras képe mellett megtaláltam egy mostanság már csak deresedő pajesszal Fiat reklámokban feltűnő sztár egykori, amolyan jókisfiús, de azért jó lazán beállított poszterét, igazi relikvia kérem-szépen.

Emellett találtam két jófajta súlyzót a hőskorszakból, annak idején mindenhol csak ilyeneket lehetett kapni, kellemes pofonosztó eszközként lehetett alkalmazni kisebb kiadásban, nem próbáltam megemelni, nem szerettem volna belerondítani egy szorgos pók által szőtt csendéletbe:P

Délután ismét labdával rúgták el a srácok az időt, aztán filmnézés következett. A "Huligánok"-at néztük, meg kell jegyeznem nagyon jó film az angol focidrukkerek világáról, annak ellenére, hogy nem vagyok lelkes rajongója e sportnak, a film témája, története, képi világa, színészei és megjelenítési módjai (magyarul az egész ahogy van) tetszett! Ajánlom mindenkinek, főszerepben Elijah Wood (közismertebb nevén Zsákos Frodó) most Samu és Gandalf nélkül normális testmagassággal angol focidrukkeré válik.
Stb... Stb... Stb... Ja megnéztük még a Télapu harmadik részét is, ami lényegében nem volt rossz, csak aktualitásában kb fél hónappal ezelőtt sokkal jobban tetszett volna.
Vasárnap már robogtam is haza délután, elhagytam a Kis-Balaton fővárosát, vagy ahogy Gabesz mondaná, a világ közepét, a világvárost. Jól eltelt ez a hétvége:)
Jah, egyébként itt van Vörs és a Gabeszék háza (pont középen) műholdas fotón, kattints ide!
Tovább a poszthoz
Szólj hozzá! komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr85299078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása