atom

mr2 Petőfi rádió - Nagyon zene --- hülye politikusok

2007.09.21. 08:00 | Atom | Szólj hozzá! 1 komment komment
mr2 Petőfi rádió - Nagyon zene --- hülye politikusok Tovább
"A Magyar Demokrata Fórum (MDF) az Országos Rádió és Televízió Testülethez (ORTT) fordul, hogy a médiahatóság folytasson le vizsgálatot a Magyar Rádió nyár óta kialakított műsorstruktúrája ügyében, elősegítve, hogy a rádió visszatérjen a közszolgálatiság útjára – mondta a párt elnökhelyettese pénteken Pécsett."
Ezzel kezdődik ez a cikk. Elolvasása után feltenném a kérdést:

Miért kell cseszegetni azt ami jó!?

Amióta Petőfit hallgatok nap, mint nap (július 25 óta) nagyon meg vagyok elégedve a rádiózással. Nem szerettem éterben fogható rádiókat fülelni, mert untam a hülye szignálokat és folyamatos reklámokat már, ill. a "Lordtól kérném a vándort" és a "Mosquito, paraditto" vagy mifenéket naponta hússzor meghallgatni.
A Petőfi jó, hazaérek, bekapcsolom, lefekszem kikapcsolom, reggel bekapcsolom, mikor elmegyek kikapcsolom. Lényegében mindig szól, amikor itthon vagyok. Rengeteg olyan zenét játszik az adó, amelyet tényleg sehol sem lehet hallani, a Zubolyt is itt ismertem meg, mint ahogy sok-sok más előadót is. A Petőfi egy nagyon jó adó lett, amin tényleg csak jó zenék szólnak, néha lemegy 1db (EGY DARAB!) reklám és folytatódik a muzsika, hírek vannak, éjfélkor himnusz is, és már kedvenc műsorom is van, a Kultúrfitnesz hétköznaponként este hétkor. Egyre több helyről hallom, hogy mindenki ezt hallgatja és agyon dícsérik, akkor miért kell belekötni? Miért baj az, ha valami jó? Hülye poltikusok (konkrétan az MDF). Nem hiszem, hogy egész nap a Petőfi előtt ültek és most hiányzik nekik a régi, csak kell valami amivel bekerülnek a hírekbe és akkor már legyen "értelmes" legyen "közszolgálati". Arra viszont nem gondolnak, hogy a régit nem ennyien hallgatták? Mi a baj azzal, ha egy állami tulajdonú intézmény profitot termel? Hülyék... Utálok politizálni, ne is kommenteljen senki politikai megjegyzéseket!
mr1 Kossuth - a szavak ereje
"Majd’ egy éves előkészület után megújítottuk műsorstruktúránkat. Kiszámíthatóbb lett a műsorszerkezet: a hasonló tartalmak, hangzásvilág és a mindig ugyanabban az idősávban hallható műsorvezetők otthonossá teszik a korábbinál frissebb és – reméljük – érdekesebb Kossuthot. Olyan rádiót szeretnénk csinálni, amilyen egy kedves, megbízható és tájékozott ismerős, akivel mindig szívesen találkozunk."

mr2 Petőfi - nagyon zene
"Az új MR2 - Petőfi Rádió a fiatal felnőtteket szólítja meg az új műsorstruktúrával, amelyben a zene játssza a főszerepet. A változatos összeállítás, amely Európa és a világ minden tájának legfrissebb és legsikeresebb zenei kínálatát mutatja be, külön hangsúlyt fektet a fiatal hazai tehetségekre*. Az új MR2 - Petőfi rádió olyan minőségi zenéket játszik, amelyek más rádiók kínálatában nem szerepelnek."
*mi ez, ha nem közszolgálatiság?

mr3 Bartók - a klasszikus zene rádiója
"Küldetésének tartja a klasszikus zene népszerűsítését mind szélesebb körben, így azokat is meg kívánja szólítani, akik korábban csak elvétve vagy egyáltalán nem kapcsoltak hullámhosszára."

Nem értem mi a gondjuk, de nem is érdekel, úgysem ők döntenek! A beszélős közszolgálati megvan, a komolyzenés közszolgálati megvan, és végre a fiatalokat is kiszolgáló közszolgálati is megvan.
A Magyar Rádió új műsorstruktúrája lehetővé teszi, hogy a fiataloktól az öregekig mindenki hallgathassa. Kell ennél több, jobb?

Én Petőfit hallgatok, mert jó...


Ha tudni akarod, hogy hol, milyen frekvencián találod a Petőfit, kattints ide!

Milyen jó, hogy amikor Pesten jártam legutóbb lefényképeztem ezeket a momentumokat, tisztára ehhez a bejegyzéshez illenek. Így kell előre dolgozni:D
Tovább a poszthoz
1 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr32171951

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Blogocska 2007.09.21. 11:03:00

MR2 Petőfi RádióA nyáron megújult az MR2 Petőfi Rádió, szakítottak az eddigi arculatukkal, és egy teljesen új, fiatalos arculatot alakítottak ki. Jó (és igényes) zenéket játszanak, és célközönségnek (ha minden igaz) a fiatal felnőtteket célozta me...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bonyi Z. · http://piv.pivpiv.dk 2007.09.22. 18:35:28

Tényleg csúcs lett... Végre valami, ami jó, és nem ciki egy társaságban, hogy az XY (itt mr2-Petőfi) rádióban hallottam...
süti beállítások módosítása