atom

Ne fürgyé le - kultusz születik

2007.08.17. 08:02 | Atom | Szólj hozzá! 9 komment komment
Ne fürgyé le - kultusz születik Tovább

"Ne fürgyé le!"
- terjed a jelmondat az interneten szájtról szájtra, továbbá szájról-szájra Magyarországon, mint Szalacsi "harmincezer-háromszázezer liter zoxigénje". Van aki ismeri az alapsztorit, van aki csak a jellegzetes hangsúllyal ejtett három szót mondogatja – egy kis segítség, hogy értsük, milyen jelentést hordoz a velünk szembejövő póló.


Hozzávalók:

egy szexhirdetés, egy bevállalós hölgy, Gyuri, akinek extrém kívánságai vannak és nem igazán kedveli a higiéniát, továbbá egy felvevőeszköz. És természetesen a titokzatos valaki, a mega-katalizátor, aki útjára engedi a hanganyagot a világhálón és a mobiltelefonokon. Aki még nem hallotta volna Gyuri tájszólással dúsított, explicit társkeresését, a gatveder.hu-n megtalálja.

Gyuri egyezkedése a vonal másik végén ajánlkozó hölggyel minden különösebb fordulat nélkül zajlik, ám egyszer csak megkéri a leendő partnert, hogy: "Ne fürgyé le!" - innentől fogva ízlések és ficamok, van aki nevet, van aki undorodik, és van aki undorogva nevet a beszélgetésen.

Eleinte csak a megszokott humorlapokon terjedt a szöveg, aztán ahogy az lenni szokott, készítettek belőle 2.0-ás verziót is, melyben Gyuri szövegét bejátsszák egy másik hirdetést felhívva, csináltak rengeteg mixet, majd a megzenésítést követően megszületett már a klip is. Mint ahogy a Chuck Norris láz idején, most is kapva-kaptak az alkalmon az élelmes vállalkozók és már több helyen is lehet többféle "Ne fürgyé le!!!" pólót vásárolni az interneten (amiből én is rendeltem már egyet).


A kultusz olyan magasságokba emelkedett, túllépve eredeti, meghökkentő üzenetén, hogy a nyolcadik Hegyalja Fesztivált már csak "Ne fürgyé le! Fesztiválként" emlegették a résztvevők, volt már Baján két "Ne fürgyé le Futsal Kupa kispályás labdarúgó torna" és az augusztus 11-én, Körmenden lezajlott Adidas Streetball Challenge-en is (illetve a strand-kosárlabda bajnokságon) jól szerepelt egy Ne fürgyé le! nevű team.



 Több forrásból hallottam, hogy a szigeten is tombolt a láz, személy szerint ezt a tapasztaltam, mikor a Keleti Pályaudvaron elhaladtam a szigetes barakkok mellett, mert nem éppen lefürgyött illatok terjengtek a megfáradt srácokból.
Akit jobban érdekel, meghallgathatja, vagy megnézheti rengeteg humoros weboldalon Gyurit, én már csak azon gondolkodom el, hogy vajon mi következik még a pólók, kitűzők, mixek és klippek után – egy éles csavarral akár egy Nefürgyéle tusfürdőt is piacra lehetne dobni. (Vajon mikor fürödhetünk az új márkával?)Ha esetleg valaki ismerné Gyurit személyesen, jelentkezzen.

 

(Mivel Atom feltörekvő egyéniség, ezért ez a cikk már megjelent a vasnepe.hu oldalon is, itt:)

Tovább a poszthoz
9 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr56141909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wildgica · http://henrietta.klog.hu 2007.08.23. 14:43:27

Mikor hallottam én csak szimplán undorodtam. Mikor másodszorra hallgattam meg undorodtam majd röhögtem. Többször nem hallgattam. :D

Amúgy sztem hamarosan ez is ugyanúgy le fog csengeni mint az összes többi, ez sem nagyobb dobás, bár tény, hogy poénos (ez is).
Mindenesetre megnézném ezt a Gyurit élőben... és ha azt hazudnám neki, hogy 2 hete nem fürödtem, tán' zokogva a lábaim elé borulna csodálatában. Pardon. :D

Atom · http://atom.blog.hu 2007.08.25. 01:31:31

Hasonló reakciókkal viseltettem eziránt, mint Te. Én sem hallgattam azóta, de már akarva-akaratlanul is kaptam egy matricát. Biztos azért, mert túl tiszta voltam.
"és ha azt hazudnám neki, hogy 2 hete nem fürödtem, tán' zokogva a lábaim elé borulna csodálatában. Pardon. :D" - majd szólok, ha visszaültem a székre, mert most le kell fordulnom a röhögéstől:D:D:D:D:D

wildgica · http://henrietta.klog.hu 2007.08.25. 15:35:59

Örülök, hogy szerezhettem neked egy jó pillanatot. :D

Atom · http://atom.blog.hu 2007.08.25. 17:45:41

Na sikerült visszaülnöm a székre, de mi ez itt a képernyőn? Az van oda írva, hogy: "és ha azt hazudnám neki, hogy 2 hete..." Hiiiiiiii.....................
-- KOMMENTÁTOR: Most Atom ismét lefordult a székről és ott röhög. --

wildgica · http://henrietta.klog.hu 2007.08.26. 20:44:05

Hmmm, akkor még egy jó pillanat. :D

nefurgyele.uw.hu · http://nefurgyele.uw.hu 2007.09.19. 13:13:24

Új Ne fürgyé'le (N.F.L.) minimál-dizájn logóval ellátott póló - nem csak Gyuriknak! :)

Rendelés illetve nyereményjáték:

www.nefurgyele.uw.hu

gombász 2007.11.19. 20:13:05

Meg kellene keresni Gyurit ,biztos mindenki kiváncsi lenne rá.Mindegyik változatát hallotam de csak3-4 tetszik belölle.

szalai sándor 2007.12.04. 15:20:02

kéne polo

Atom · http://atom.blog.hu 2007.12.04. 16:49:40

Elsőre polórendelés ügyében ezt dobta ki a google, nézd csak meg:
www.gatveder.hu/polo.php
süti beállítások módosítása