atom

L'ecsó - filmajánló

2007.08.14. 08:00 | Atom | Szólj hozzá! 2 komment komment
L'ecsó - filmajánló Tovább
Nagyon vártam már a lehetőséget és végre megadatott: megnéztem az újabb Pixar remekművet, a L'ecsót (Ratatouille).

Mostanság már félő a rengeteg animációs film mellett moziba járni, mert nem mindegyik sikerül igazán úgy, igazán annyira nagyon jól, mint azt várjuk (pl.: Vadkaland, Pirosszka), bár ha a Pixar keze is benne van a dologban, nem nagyon szokott elsülni rosszul a dolog.
A Némó nyomában, a Szörny RT, a Toy Story, az Egy bogár élete, a Hihetetlen család, és nem utolsó sorban az egyik főkedvencem a: Verdák, előzték meg az alkotást s ezzel egy amolyan nívós felvezetést produkáltak e szeretnivaló kis patkánymesének:)
Amikor a stáblistát böngésztem rögtön felcsillant a szemem Brad Bird (író ill rendező) neve láttán, ugyanis az Ő nevéhez fűződik az Oscar-díjas Hihetetlen család is, mely szintén kedvelt meséim közé tartozik.

A film nagyon aranyosan be tudja mutatni a patkányvilágot, amelytől az emberek nagyobb százaléka általában ösztönösen írtózik, de ez esetben a rágcsálóból lett mesterszakács kalandos története megváltoztatja az előítéleteket (hacsak arra a 110 percre is).

Főhösünk Remy a Párizs alatti csatornarendszerekben tengődik, miután elvesztette családját (csak egy kis időre), mikor megjelenik Gusteau szakács szelleme, kinek műsorain nevelkedett patkányunk és az éttermébe irányítja Őt. Ekkor kezdődnek a térdcsapkodó-röhögéses jelenetek és egy kalandos utazás a francia gasztronómiába egy féltékeny séffel és egy
Linguini nevű kétbalkezes mosogatófiúval, aki Remy tudásának konvertere lesz.

Szubjektív:
Nagyon aranyos a főhős és az egész sztori, ami kis élete köré fonódik. Nekem nagyon tetszett, szintén felkerül az otthoni dvd listámra, ajánlom mindenkinek!



Tovább a poszthoz
2 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr60139436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tommi 2007.08.14. 19:47:50

Én is láttam!

Aranyos! :)

Sudi XD :D · http://sudnusi.blog.hu/ 2007.08.16. 16:18:47

nem láttam de az Elvitte a a víz is patkányos és nálam az viszi a pálmátXD
süti beállítások módosítása