atom

Űrtörténelmi részletek - Holdraszállás és Marsfotók

2007.07.20. 08:02 | Atom | Szólj hozzá! Szólj hozzá! komment
Űrtörténelmi részletek - Holdraszállás és Marsfotók Tovább
Már megint egy történelmi bejegyzés gazdagítja a blogom, de mit van mit tenni, ilyen az amikor az ember sokat netezik és böngészőjébe mindenféle dátumkombinációkat irogat be.
1969 július 20-án anyukám épp a hetedik születésnapjára készülődött, mely 9 nap múlva következett. De emellett Neil Amstrong is beírta magát a történelemkönyvekbe azzal a cselekedetével, hogy elsőként lépett a Hold felszínére.
"Kis lépés egy embernek, de óriási ugrás az emberiségnek."


(Ha nem látnád a videót kattints ide!)

Az Apollo-11 legénysége az Eagle holdkomp segítségével a Nyugalom tengerének poros síkságján érintette először az idegen égitestet. Egyébként 1972 december 14-e óta nem járt egy ember sem a Holdon.
Persze más is történt az űrben július 20-án. 7 évvel később a Holdraszállás után megtörtént az első Marsraszállás is, amit a Viking I. névre keresztelt űrszonda hajtott végre. Az első felvételek a Marsról:
Kép:Mars Viking 12a001.pngés a közkedvelt, a "Marsi Arc".Kép:Martian face viking cropped.jpg A Marsi Arc egy másfél kilométer átmérőjű hatalmas sziklatömb, amelyet már 1976. július 25-én, a küldetés legelső szakaszában fotózott a szonda a Cydonia nevű területen.
Tovább a poszthoz
Szólj hozzá! komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr1117977

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 1888bets.com 2018.03.15. 11:55:12

Carib Beergirl, Trinidad 05 - Beergirls

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása