atom

Hullámvasutazni akarok

2011.10.04. 19:11 | Atom | Szólj hozzá! 3 komment komment
Hullámvasutazni akarok Tovább

Szeretem a hullámvasutakat, még akkor is, ha ezidáig csak kettőre sikerült felülnöm a sok-sok ezernyiből, amely megtalálható e világban.

Egyelőre csak a budapesti Vidámparkban volt lehetőségem felülni a két hullámzó vonatra. Az öregebbik (a faállványos) eleinte még megnövelte gyermeki adrenalinszintemet a hullámaival, de minél idősebb lettem, annál jobban immunis lettem, s most már csak az utat kísérő recsegő-ropogó hangok keltenek bennem néha-néha valami félelmet.

Aztán ott a másik is, az "átfordulós" - arra annyiszor ültem fel, amennyiszer a zsebemből futotta, de alapvetően két bajom van vele:
1. Rövid a pálya, ezért elég hamar megszokható és kevés a menetidő
2. Nincs elég pénzem ahhoz, hogy egy órát ücsörögjek rajta.

Az biztos, hogy lehetőségekhez mérten betervezek egy-két vidámpark-túrát Ausztriába, mert vannak elérhető közelségben parkok. Nem is tudom, hogy eddig miért nem tettem ezt meg. Az index nemrég posztolt egy parkról, Europa Park - erre a helyre nagyon szívesen elmennék:)

A fenti videóban a kék és az ezüst hullámvasút is megfogott, ez utóbbiról van is itt egy fedélzeti videóm, hogy jobban látszódjék a sebesség és az út:)

Szóval kell egy-két vidámparkos túra, meg az is biztos, hogy ha Párizsba utazom egyszer, akkor be kell kalkulálnom egy nap Disneyland-et is:)

Tovább a poszthoz
3 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr733278444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mejaa 2011.10.04. 23:06:53

Disneyland nálam is játszik, az Europa Parkról eddig én is csak jót hallottam, sőt talán mintha lenne is ott valami ismerősünk, illetve nem akartok kijönni hozzám és akkor elmehetnénk a Praterbe???!! :)

Atom · http://atom.blog.hu 2011.10.06. 22:32:29

@Mejaa: Amióta mondta Busa, hogy volt a Praterben, azóta szeretnék oda elmenni. Megnéztem a neten a videókat, hogy milyen játékok vannak ott (hullámvasút, katapult stb), úgyhogy mindenképp szeretnék majd ott elkölteni egyszer jó pár eurót és eltölteni fél vagy egy napot:)
süti beállítások módosítása