atom

Névjegyzék-mustra - lomtalanítás a telefonban

2011.09.28. 23:46 | Atom | Szólj hozzá! 2 komment komment
Névjegyzék-mustra - lomtalanítás a telefonban Tovább

Te mikor nézted át utoljára a telefonban a névjegyzéket? - Erre sokatoknak az lesz a válasza, hogy régen, gondolom ezt abból, hogy sok ismerősöm nem foglalkozik ezzel, hiszen hely úgyis van a telefonban, szóval minek ezzel vacakolni. Én is így voltam vele, aztán egyik nap meguntam, hogy az okoska telefonom külön tárol facebook, gmail és telefonkönyvi kapcsolatokat, és görgetnem kell fél órát, mire a keresett névhez érek (amennyiben nem kezdem el begépelni a nevet), így összefésültem, és irtani kezdtem.

Két telefont használok, az egyiket épp kivonni készülök az aktív forgalomból, így átvittem azon számokat, melyeket oda gyűjtöttem. Szembesültem azzal, hogy csak telefonszám szinten úgy ötszáz lett hirtelen a telefonomban. Ekkor döntöttem úgy, hogy leszinkronizálom weben, aztán ráfekszek a delete gombra. Ezek után úgy, hogy nem voltam vasmarkú, és egyes számokat az "úgysem hívom fel soha" jelzőm ellenére megtartottam, simán töröltem majd 200 telefonszámot.

Temérdek érdektelen, mára már ismeretlen nummer birtokosa voltam, azokról meg nem is beszélve, amelyeket valamilyen rövidítéssel jegyeztem be. Ilyen volt a "Faszo", amely mindkét telefonomban szerepelt, de a faszo* tudja kié, gondoltam rácsörgök, nem vette fel, és nem is hívott azóta sem vissza. Talán nem fontos, töröltem, mint ahogy sok más emberét is, akiket max facebook-on keresek ma már, hiszen nem biztos, hogy 5-6 éve még ugyanaz volt a száma, mint ma.


Bezzeg régen tudtam kívülről rengeteg telefonszámot, barátokét, barátnőét, ma pedig már ennyi infó közt örülök, hogy tudom a sajátom, anyáét, bátyámét, meg két barátom telefonszámát kívülről. Nemrégiben meg is találtam otthon egy kis telefonregisztert, amelyet nem tudom mikor töltögettem, de rég lehetett, hiszen az akkori összes ismerős neve mellett kizárólag csak vezetékes telefonszámok vannak, ma pedig lassan már furcsa, ha még valaki tart vezetékest... Sajnos akadt pár olyan telefonszám is, amelyekre már azért nincs szükségem, mert elhunyt tulajdonosuk, ezeket a számokat fájó volt törölni, mert ilyenkor eszembe jutott, hogy mi is történt, de gyorsan eltereltem a gondolatokat.

Megkönnyebbültem, mint ahogy a telefonom is, kicsit átláthatóbb az egész, és még így is túl sok bejegyzés maradt, hiszen ezekből alig 10-15öt hívok rendszeresen, de így azért már könnyebben kezelhető. Nem baj, ha belenéztek a telefonkönyvetekbe, találni fogtok mai életetekhez már sok felesleges nevet és számot...

Tovább a poszthoz
2 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr623264005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

charlie 2011.09.29. 10:09:17

Ott a Gmail címtára, minek mindenhova külön címtárat fenntartani :D

Én azt szinkronizálom évek óta mindenhova, egy helyen, gép előtt kényelmesen lehet karba tartani, és nincs gond, hogy hova írtam is fel azt a számot dolog.

Atom · http://atom.blog.hu 2011.09.29. 20:43:47

@charlie: Pontosan ezt tettem most én is:)
süti beállítások módosítása