atom

Gatter from Hungary - falusi fűrészesek

2009.12.05. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 3 komment komment
Gatter from Hungary - falusi fűrészesek Tovább

Amikor még Érden laktunk, nem tudtam, hogy mi az a gatter. Olajkazánunk volt a nyolcvanas években, utána pedig gázfűtés lett, így sosem futottam össze az udvarunkon önjáró fűrészgéppel. Kissomlyóra költözve aztán megtudtam, hogy milyen az, amikor fával kell fűteni --> kimész erdőre fát szedni, utána felpakolod teherautóra, behozzák s fűrészelheted, illetve hívhatod a fűrészest. Fűrészes, avagy gatteros, egyre megy. Kissomlyón egy kiszuperált traktorral jár az öreg, szalagfűrész installálva a monstrum hátuljára és ennyi.

Egy ilyesmi házi "tákolmányt" találtam és elemeztem, videóztam stb... Igaz tegnap is autós anyagom ajánlottam, de ma is ezt teszem, hiszen az elfogyasztott sörök után egyszerűbb ajánlót pötyögnöm hajnali kettőkor, s nem értelmes gondolatokat összekaparni a világról:P Nah, ím a videó:

Tehát lencsevégre kaptam egy önjáró gattert, amit házilag építettek egy generátor-, vagy szívattyú-motorral. Mindenféle kényelem és extrák nélkül, az-az se zajvédelem, se lengéscsillapítás nincs az autón. Gurul, megy, fűrészel. Ennyi...

Cikkem a gatterről ide kattintva olvasható.

Tovább a poszthoz
3 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr71575157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Penya666 2009.12.06. 13:20:20

Atom, azt hogy befecskendezeses a motor honnan vetted? Mert a legszuro az egy seate, es arra van csak rairva, mert az valamikor valoban az volt. Szerintem sima szivodizel a motor.

Atom · http://atom.blog.hu 2009.12.06. 18:12:27

@Penya666: Tulajdonos mondta. Most ahogy nézem a jegyzeteimet ez van ide írva. Nem tudom, akkor lehet, hogy szimpla szívó...
süti beállítások módosítása