atom

Bécs - a szürke kombik élettere

2009.01.06. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 2 komment komment
Bécs - a szürke kombik élettere Tovább

Rengeteg szín van a világon, felsorolni nem is lehetne, hogy szám szerint mennyi árnyalat kényezteti vagy éppen kínozza látószervünk receptorsejtjeit. Nyilvánvaló, hogy az egyik legszembetűnőbb vászon az autók karosszériája, ki ne fordítaná fejét egy-egy elsuhanó érdekes fényezés után. Egy-egy szokatlan szín felhívja magára a figyelmet, mint a rózsaszín kisautók. Viszont az is érdekes lehet, ha egy megszokott színt látunk egy alapjáraton más színtartományt használó típuson. A piros, az ezüst vagy a lakkfekete Trabant láttán az ember felvonja kicsit szemöldökét, a türkíz-metál Fiat Regatta láttán össze is vonja azt. Na de mi a helyzet az ezüsttel? Azt mondják az minden autónak jól áll, az egy olyan semleges szín, amitől lehet egyszerre alap, egyszerre sportos vagy éppen elegáns is a négykerekű. Bécsben járva úgy láttam, hogy a kombi-tulajdonosok ízlése nagyon is egy rugóra jár. A városban a kombik nagy százaléka ezüst színű. Vajon miért? Tudom, hogy egy kombi esetében óvatosan kell bánni a színskálával, de azért nem ennyire. Az alábbi képen is látszik a jelenség (a kép jobb alsó sarkába belógó autó is egy ezüst kombi).

Láttam már kombiban sok jó színt, feketét, aranyat, fehéret, kéket, zöldet. Nem tudom miért kell ennyire elszürkülni tömegesen. Napközben direkt figyeltem és tényleg rengeteg ezüstöt láttam. Nah mindegy... Biztos a potenciális célközönségnél közvéleménykutattak és a megkérdezetteknél az ezüst volt a sláger...

Tovább a poszthoz
2 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr91856101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

I/I4R[ł 2009.01.07. 04:38:19

Ha a képre gondolsz, akkor 3! :)
süti beállítások módosítása