atom

Nem szeretem - bulvár tévéműsorok

2008.03.26. 07:01 | Atom | Szólj hozzá! 3 komment komment
Nem szeretem - bulvár tévéműsorok Tovább
    Nem szeretem a bugyuta sztármagazinokat, amikben estéről estére azt adják, hogy melyik mondvacsinált sztár, hogy érezte magát Mauritiuson.. Mindig leadnak valami fotózást vagy plasztikát, nyomják az emberek agyába a kultúra helyett a csöcsöket. Ezerszer lerágott témákat, egészséges életmódot hirdetnek, s végül marad a konklúzió, ugyanott vagyunk, mint előtte, közölték velünk azt, amit addig is tudtunk, hogy egészségesek a gyümölcsök és szembesítettek minket olyanfajta wellness és egyéb kezelésekkel, amire úgysincs pénzünk, vagy ha van, akkor is elfelejtjük két nap múlva az iszapos-ultrahangos-ezoterikus auraápoló kezelések nevét s helyét... "Amit most látnak, azt úgy hívják, hogy driftelés." - kapom is a tekintetem a mondat hallatán és azt látom, hogy tuningmániás ex-megaszarunksztárunk padlógázzal gumit füstöl és rajzol egy-két karikát. Hát igen, ezt tanítják, holott a drift azért nem azt jelenti, amit minden ügyesebb frissjogsis meg tud csinálni apu koppánykipufogós Ladájával a Tesco parkolóban (ez képletes volt).http://jeffmilner.com/2006/11/hate.jpg

    Nem szeretem, sőt meg a tv shopnál is jobban utálom a lehúzós telefonos játékokat, napi x órában -5 IQ-val vigyorog a kamerába a műsorvezető és úgy beszél, mintha ismerne, teljesen hülyét csinál magából és persze a betelefonálokból is akik örülnek, ha rájönnek a megfejtésre, amit még a kiscsoportos óvodás is séróból megold. Aztán nyer 20ezret, abból még adózik, végül pedig befizeti elégedetten a 40ezres telefonszámlát. Nem szeretem, hogy öreg rockerek korcsolyáznak, valóságshowból szabadultak műsorokat vezetnek és énekelgetős műsorokon kívül szinte nem találnak ki semmi újat. Bár mostanság dívik a beégetés és a hang nélküli kornyikálás is.
    Ne vetődjön fel a kérdés, hogy akkor miért nézem, mert maga a kérdés a tartalmát tekintve így már értelmetlen is... Nem nézem... Híradót, 1-2 igényesebb sorozatot, 1-2 riportmagazint nézek ezeken az adókon. Csak azért vagyok ennyire toppon, mert nem egyszer előfordult már, hogy hazaérve belőttem a tévét és még vacsi közben a konyhában hallottam, hogy mennyi érdekfeszítő témát ecsetelnek. Helyette nézem az ismeretterjesztő csatornákat, vagy egy-két másik csatornát... Nem hazudom azt, hogy közszolgálatit, mert nem... Csak azt tudom. Hogy azok a műsorok, amelyek előtt az ország nagy része akarva-akaratlanul is, de ott ücsörög, az én érdeklődési körömnek, a műveltségi szintemnek nem megfelelő. Nekem nem.. Mert sokaknak igen... Kultúra? Minek? Csöcs, wellness, kisállat s máris művelődik az ország... Lassan többen fogjak tudni, hogy hol nyaralt Dundika, mint azt, hogy hol volt a mohácsi csata... Nem szeretem a bulvár műsorokat... Van egy műsor már, ahol utcán összeszedett csajok vadulnak és szende "Nem mutatom meg a cicimet" után alig lehet kikockázni a képet, úgy terpesztenek... Vagy ott van az ősrégi trendi zenetévé, amin vagy az utcai kölyköket égetik, vagy valami Z kategóriájú műsort adnak... Az sem volt jó, amikor csak 1-2-3 nevelő csatornát nézhettünk, de az sem jó, ami most megy, hülyítik és butítják a népet...
    Természetesen tisztelet a kivételnek, vannak érdekes, hasznos és normális riportok is ezekben a műsorokban. Igaz nagyobbrészt az általam hülyeségnek titulált műfaj tombol a képernyőn, de arra is van igény, van aki arra kíváncsi. Ez van… A nézettség a lényeg…
Remélem mindenki sokat tanult az elmúlt napokban,
Bódy Szilvi utálatos úszógumijaiból és abból, hogy Norbi rubint vett Rubintnak…

Tudom szar a hozzáállásom, mert a bulvárnak és a sztárvilágnak ez a felhajtóereje… Kell ez is… Csak néha, annyira felpumpálja az ember agyát és a blog az egyik legjobb fórum a leeresztésre:)

Tovább a poszthoz
3 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr5396709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyhaj.blogspot.com · http://aranyhaj.blogspot.com 2008.03.26. 08:28:36

A tv-csatornák olyan műsort sugároznak, amire kíváncsiak a népek. Nem a tükröt kell szidni, ha csúnya arcot mutat.

Bódi Sylvi vagy Rubint Réka egyébként ezerszer különb, mint a diplomás, nagyképű, üresfejű műsorvezetők.

Akinek nem tetszik a doboz, olvasson. Évek óta alig nézek tv-t, nem is vesztettem sokat. Tájékozódásra ott az Internet, és szórakozásra is (tudtad, hogy számos írónak rengeteg művét letölthetjük a netről - Kertész Imre Sorstalanságától a csaknem teljes Jókai-életműig?)

aranyhaj.blogspot.com

sonny · http://metallior.blog.hu 2008.03.26. 13:59:52

Szerintem a kereskedelmi TV-k tudatosan süllyesztik mélyre a magyar tévénézők igényszintjét, évek óta megy az elbutítás. "Eszi, nem eszi - nem kap mást" - ez a szlogen sajnos. Nem vitás, szükség van a szórakoztató műsorokra, de a minőségi szórakoztatást nem Győzikével, fogyi-show-val és Jakupcsek-féle hányadékkal képzelem el.

Én nézek TV-t, igaz gondosan megválogatom, hogy mikor és milyen műsort.

Aranyhaj: a Sorstalanság szerintem borzalmas könyv :) Akkor már inkább Faludy: Pokolbéli víg napjaim, az is koncentrációs táborbéli élményekre épül, csak Recskről szól.

Tommi 2008.03.26. 14:25:16

Atom! Mennyire igazad van!
süti beállítások módosítása