atom

Oktoberfest - ahol az ungarische fotóért csók jár

2009.09.23. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 2 komment komment
Oktoberfest - ahol az ungarische fotóért csók jár Tovább

Igérem, hogy megpróbálok minél kevesebb bőrt lehúzni a hétvégi ausztriai túráról, de hát ma is akadt egy újabb hámréteg.

ALAPSZTORI
Tehát voltunk Ausztriában, és odaérkezésünkkor Gerald (apám szállásadója) azzal kezdte, hogy készülődjek, mert megyünk egy "good party"-ba (angolul kommunikáltunk). Gerald ezzel felrúgta azon odaúton dédelgetett álmaimat, amik szerint én 11kor már ágyban fekszem és csicsikálok. We mentünk is a good party-ba Oktoberfest volt Schiedlbergerben. Nagy sátor, sok ember, tömény sramli és némi zavartság, ami abból fakadt, hogy nem igazán illett a környezetbe az oldalzsebes nadrágom és a fehér pulóverem, a sapkáról nem is beszélve.

HELYZETFELMERÉS ÉS A LITERES KORSÓK
Az emberek 95 százaléka (beleértve a fiatalokat is) népviseletben volt, a nők dirndliben, a férfiak pedig vagy eleganzos ünneplős öltönyben, vagy kockás ingben, kantáros bőr-rövidnadrágot viseltek. Geraldal megbeszéltük, hogy "a lot of very nice girls" meg like a bier, így a kezembe nyomott egy literes korsót. Gondoltam elleszek vele egész este, aztán rájöttem, hogy fárasztó tartani, s ezen csak úgy tudok könnyíteni, ha iszok belőle. A végeredmény egy üres korsó, amit persze szeretnek újratölteni, jött is a második liter, amitől már szédültem, nem kicsit...

Katt a képre vagy ide, galéria nyílik!

A FOTÓK ÉS HELYZETFELISMERÉS
Idővel előkerült a fényképezőgépem is (hazugság, hiszen végig a kezemben volt), tehát az első fotónál már fordítottam is a vaku miatt a sapim (a simléder útban van), a fotó után pedig megfordított sapkával, fehér pulóverben és oldalzsebes nadrágban szembenéztem a rám meredő harminc emberrel, akiknek a tekintetében valami ijesztő volt, így jobbnak gondoltam, hogy legalább a sapim levegyem, mert a csapzott haj talán még mindig nyerőbb a borostával. Mint később kiderült, némi sörrel vegyítve nyerőbb volt.

REKORD
Két korsó sör után igen szívesen fotóztam, aztán jött a harmadik liter is, amit csak azért kaptam, mert némi zaj került a kommunikációs csatornámba, de ilyen elven egy doboz Marlboro is elém került 5 euróért. Na szóval időközben eléggé bulifotó-szaga lett az estének, így itt is összefutottam a "machst du ein foto?!" mondattal és a hol lesz fent kérdéssel, amit nehéz volt rögzítenem bennük szóban, így inkább leírtam a telefonomba és azt mutogattam. A tapasztaltak alapján úgy vélem, hogy felállítottam a "fasznepe" szó egy napon valló hallásának egyéni rekordját, mert ugye írva vasnepe, olvasva meg az imént említvén hangzik. Sokan visszaolvasták:) Itt egy rövid hangulatvideó:

A ROMANTIKUS SZÁL
Valamikor egy és kettő óra... vagy kettő után? ... *Atom a távolba mered és elgondolkodik* ... na mindegy. Szóval a harmadik korsó felénél épp pihentem egy asztalon ülve, amikor elment mellettem két lány. Az egyikük megismert, majd a nyakamba ugrott miközben azt kiáltotta, hogy Á! Ungárise fotó! - ahogy átfogta a nyakam félreérthetetlenül közel került az arcunk, ilyen helyzeteket csak a filmekben szoktak kihagyni, így megcsókolt, amit úgy sacc/kb 20 másodpercig folytattunk is:) *Atom mosolyogva a távolba mered és visszaemlékszik*

Jhajj, de kedves lány volt, mosolyogva megfogta a barátnője kezét, majd vihorászva elfutottak. Én meg visszaültem a helyemre, pár perc múlva megjelent Gerald, elmeséltem neki az esetet, majd megbeszéltük, hogy "a lot of very nice girls", és közölte velem, hogy szereti a munkámat, legközelebb pedig nála lesz a fényképezőgépem:)

 

Tovább a poszthoz
2 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr661400724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Ani- 2009.09.23. 10:06:07

Ha ha... Ez után tele lesz minden ilyen rendezvény olyan magyar pasikkal, akik nyakában ott lóg a hatalmas fényképezőgép. :))))))

Hajnal Pappa 2009.09.23. 21:19:23

macsó dolog médiázni, hiába:)
süti beállítások módosítása