atom

Tour de Felső-Ausztria - Linz, Steyr - olyan Atomosan fotózva és videózva

2009.09.22. 12:22 | Atom | Szólj hozzá! komment komment
Tour de Felső-Ausztria - Linz, Steyr - olyan Atomosan fotózva és videózva Tovább

A hétvégén Ausztriában voltunk a családdal, meglátogattuk apám, aki most kint dolgozik Hofkirchenben egy repülőtéren. Péntek este érkeztünk Bad Hall-ba, ott lakik fater, hulla fáradtan már gondoltam, hogy alszom mindjárt, amikor Gerald (fater haverja) szólt, hogy készülődjek, mert indulunk party-zni. Több sem kellett, elindultunk Schiedlberger-be, Oktoberfestre, ahol megittam három korsó (azaz 3 liter) sört és mivel én voltam az "ungarische foto" - ezért egy dirndlit viselő, osztrák lány megcsókolt (az Oktoberfestről részletesebben majd később írok).

Szombaton, szúnyogoktól agyonharapdált állapotban némileg bedagadt szemhéjjal elindultunk kirándulni. Először egy faluban voltunk bolhapiacon, ami annyira nem volt nagy szám, aztán onnan el is indultunk Linz-be, amiről csak annyit tudtam, hogy Európa kulturális fővárosa lett 2009-re, sok a látnivaló, s azok nagy része templom (a wikipedia szerint).

Sétálgattunk jó sokat, nekem nagyon tetszett a város, láttunk sok érdekes dolgot, de olyat is, amire nem tudtam értelmes magyarázatot adni (egy hangszóróból a bokrokban vízcsobogás hallatszott). Tehát Linz jó volt, szép volt, sétálós hely:)

Természetesen csináltam egy rövid útifilmet, van benne Amstetten, Linz, templom-blokk és Steyr is:)

Lentos Kunst Museum - Linz

Linz után elmentünk Steyr-be, ami nagyon szép kis város, az öreg házakkal, ódon hangulatával. Jó nagyot sétáltunk, végig úgy éreztem a modern részletek leszámítva, mintha visszaugrottunk volna az egyik lépcsőfokon pár évszázadot a múltba.

Kicsit jobban tetszett, mint Linz, holott nem vagyok egy nagy antik-mániás, de valahogy mégis, az összhatás jobban tetszett. Tettem fel képgalériát is, amiben sokkal több képet nézhettek meg a kis túráról.

Katt a képekre, vagy ide, galéria nyílik!

Szombat este hulla fáradtan nem volt nehéz elaludni, s még Oktoberfestre se lettem volna hajlandó elmenni. Vasárnap reggel, szúnyogoktól ismét agyonharapdálva (minimum 14 szárnyas vérszívóból állt a csipő-hadiflotta) keltem fel, s indultunk haza. Jó volt ez a hétvége is...

Beszámolóm, több városi infóval itt.

Tovább a poszthoz
komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr491398539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Ani- 2009.09.22. 14:51:46

Keresem a szavakat......
Szuper a videó!
A képek is és minden! Ügyi vagy! :)))

Törzsvendég:-) 2009.09.23. 08:13:35

A templomos rész nagyon tetszett, a zene teljesen passzolt hozzá és csodaszép ez a templom.
süti beállítások módosítása