atom

Amikor már feltűnően sokszor alszol ülve

2009.08.25. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! komment komment
Amikor már feltűnően sokszor alszol ülve Tovább

A kiváltó ok
Az utóbbi pár napom kicsit húzós volt, mert ugye sok fotót és videót csináltam, s némi karakterkupac is kellett ezek közé, a blogomon kifejezetten látszott is a hanyagság. Na nem arról van szó, hogy itt panaszkodnék vagy ilyesmi (hiszen ezt a szakmát választottam), hanem arról, hogy ennek a nagy hajtásnak van egy mellékhatása: a fáradtság.

Atom hajt. Épp cikket írok két program közt

A folyamat
Az alap, hogy a négy nap alatt csak egyszer aludtam rendesen, a többi napon csak keveset, s azt is rendetlenül. A szombati eső miatt kerültem kivételesen egyszer éjfél előtt haza, majd amikor először lebiccent a fejem a gép előtt, már indultam is az ágyba, mielőtt még billentyűzetnyomok tarkították volna arcomat.

Vajon miért szeretek székben aludni?
Ez így nem teljesen igaz, hiszen nem szeretek székben aludni, kivétel ha az egy nagyon nagy és kényelmes szék. Továbbá megfelelő hölgytársasággal is hajlandó lennék székben aludni, fényképes önéletrajzokat az e-mail címemre várok, "Aludnék Atommal egy székben" jeligére.

Esetleírás
Alaphelyzetben nem szeretek székben aludni, mégis ezt teszem, a karnevál idején is kétszer sikerült. A legszebb, hogy vasárnap sikerült először viszonylag kényelmesen aludnom. Hétfőn reggel hatkor keltem fel, laptop villog (készenléti állapot), jobb váll nedves (nyál). Nem tudok mit csinálni a nyáladzással, ha ülve alszom szivárog a fejem. Hirtelen felálltam a székből (e "hirtelen" úgy jó 5-10 másodpercig tartott), aztán már kapaszodtam is mindenben körülöttem, mert amíg aludtam valaki lenyúlta a jobb lábam. Aztán rájöttem, hogy ez szimpla zsibbadás, de lehetőség szerint nincs kedvem szimplán sem zsibbadni, mert nem tudtam lábraállni. Felmásztam féllábú kalózkapitányként a galériára és még aludtam két órát ágyban. Kellett.

Szokások és a felismerés
Az a problémo, hogy éjjeli bagolyként általában sokáig ülök a gép előtt, vagy mást csinálok és későn ülök le a képernyő elé. Most is éjfél után álltam neki blogolni. Talán ezen kéne változtatnom, csak ugye nem egyszerű egyik napról a másikra megtanulni bal kézzel segget törölni. Hosszú évek óta éjszakázom, pont most feküdjek le hamar? Egyik kolléganőm, Gudi javasolta, hogy ágyban gépezzek, nos ez egyelőre még csak nehezen megy, de legalább akkor jó helyen alszom el:P

Az biztos, hogy túl kényelmes a székem. Van ugye a tévénézős fotelem, meg egy nagy plüss irodai szék, amolyan nagy forgó, mint a fekete-bőrből készült főnöki ülepnövelők. Lehet, hogy állva kéne gépeznem és akkor csak nem alszom el, bár egyszer már az is előfordult (igaz akkor a falnak dőltem és kicsit szondagyanús is voltam:P).

Amúgy most 5:20 van, mert az ágyban elaludtam és az imént ébredtem fel. Na alszom is tovább, nem ragozom a kérdést, úgysem változik az életem, a helyzet egyelőre.

Tovább a poszthoz
komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr691336279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Ani- 2009.08.25. 07:19:10

Azért néha megpróbálhatnád és időben lefekhetnél. Az időben éjfél előtti időt jelenti. Nagyon fontos, a szervezetnek az alvás, és az igazi intenzív pihenés az éjfél előtti. Nekem is nehezen megy. :)

Koczy · http://koczyblogja.blog.hu 2009.08.25. 17:15:48

Én alszok veled egy székben... xd

Nah, egyébként én sokkal jobban szeretek a "főnöki" székemben (csak azért vettem meg, mert nevetségesen olcsó volt, egyébként hülyén mutat a szobámban xd) aludni, és nem azért, mert a gépem és az íróasztalom előtt van, hanem mert a rohadt ágyam (ágy, hehe, hülye kihúzható garnitúra) egész éjjel nyikorog, és akárhányszor fordulni próbálok mindig felébredek a nyikorgásra...

tüncite 2009.08.25. 20:53:21

motívációs levél nem is kell? ;)

Atom · http://atom.blog.hu 2009.08.26. 13:48:13

Muhaha!:) Most, hogy írod, motivációs leveleket is kérek, amiben kifejtik, hogy ki miért és hogyan vakargatná a hátam és hasonlók:)

Nekem nem nyikorog az ágyam (matracom), viszont, ha nyikorogna, akkor is szívesebben aludnék vízszintesen, mintsem ülve:P
süti beállítások módosítása