atom

Lecsúszott hercegnők - mesék a valóságban - fotósorozat

2009.07.12. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! Szólj hozzá! komment
Lecsúszott hercegnők - mesék a valóságban - fotósorozat Tovább

Most bekontrolcéztem azt a hercegnős cikket, amit Anyától nyúltam és szerkesztőségileg kicsit megírtam, csak ott kicsit elveszett az oldalon, így itt is publikálom. Mellesleg 20 perce kínlódom, hogy bejöjjön az admin felület, így írni sem tudok, csak gyorsan másolok. Szóval Anya blogján jöttek elő ezek a hercegnős képek, amiket nem bírtam nem kommentálni. A többesszám első személy a szerkesztőségi fogalmazás miatt van.

"Boldogan éltek, míg meg nem haltak." - olvasható/hallható ez sok mese végén, és persze ilyenkor szoktuk azt is mondani, hogy: Ilyen csak a mesékben van.
Számos karikatúrát találni az internet tekervényes ösvényein, amik a mesebeli hercegnők utóéletét mutatják be, ami azt sugallja, hogy az ő életük sem lenne a valóságban fenékig tejfel. 2007-ben készített a Walt Disney stúdió egy filmet Bűbaj címmel, melynek története hasonló, a rajzolt mesevilágból a való világba, New York Citybe csöppen Giselle hercegnő, ahol aztán szembesül mindennel ami koszos, ami rossz, ami igazi. Persze kacifántos kalandozásai alatt szerelemre lel és az események sorát nézve ismét arra jutunk, hogy: ilyen csak a mesékben van.

Dina Goldstein, Vancouver-i fotós egy képsorozatban ábrázolta a happy end utáni valóságot, Fallen Princesses fotósorozata már bejárta a web humorgyüjtőit, körleveleit, legutóbb pedig a szerintem.blog.hu-n leltünk rá. Azért úgy gondoljuk, hogy e cikk további részeit az éppen "Ha nagy leszek én is hercegnő akarok lenni" korban lévő kislányunk, ha lehet ne lássa.



Hófehérke lehet, hogy jobban tette volna, ha a törpékkel marad, mert így egy meccset néző herceg, négy gyerek, és a háziasszonyok mindennapjai várnak rá. Boldogan élnek, amíg meg nem halnak.



Piroska valószínűleg számtalanszor megdézsmálta kosarának tartalmát, s időközben a nagymama háza felé vezető út mellett egy gyorsétterem is megnyílt. Ezek után már hetedhét országon túl sem találni olyan farkast, aki megpróbálná egyben bekapni.



Hamupipőke üvegcipőjét nem találta meg a herceg, ugyanis azt egy leleményes környezettudatos polgár bedobta a szelektív hulladékgyűjtő üveges kukájába. Hamupipőke azóta egy bárban vár, hátha talál valaki egy akkora söröskorsót, ami pont illik a lábára.



Csipkerózsika altatóját valószínűleg kicsit túladagolta az önjelölt vegyészboszorkány, ugyanis a lány azóta is hosszas álmát alussza. A herceg mára már az öregek otthonában várja szerelme ébredését, csak vár és vár, csókja nem hatott annak idején repülősóként. Csipkerózsika ébredése után valószínűleg egy jó alapos fogmosásra és némi viagrára is szükség lehet majdan.



E kép a német Rapunzelt ábrázolja, amit nem is próbálunk elviccelődni, ez kicsit durva, tragikus lett.



Emlékeznek még Jázminra ugye? Aladdin szerelmére, az arab hercegnőre. Mi más is lenne napjainkban a Közel-keleten, mint háború, vallási okokból vagy épp az olajért. Jázmin is csatasorba állt, a dzsint pedig valószínűleg kémként alkalmazzák a haderők.



A Szépség és a szörnyeteg című mesét sokan ismerik, de az évek múlnak, és mint azt tudjuk, manapság a szépségnek már van ára, ami a plasztikai sebészek zsebében landol. Belle a szépség, ha esetleg nem tudta volna a válság miatt kigazdálkodni a borsos műtéti költségek és a botox injekciók árát, akkor valószínűleg beadta Tik-tak urat, Kanna mamát és Csészikét a zaciba vagy egy ószereshez. E képet elnézve azért felmerülhet bennünk, hogy akkor most ki a szépség, és ki a szörnyeteg.

Tovább a poszthoz
Szólj hozzá! komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr571241059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása