atom

Papa, Mama! Hogyan machen Sie engem? - Felvilágosítás kicsiknek német módra

2007.06.17. 08:00 | Atom | Szólj hozzá! 6 komment komment
Papa, Mama! Hogyan machen Sie engem? - Felvilágosítás kicsiknek német módra Tovább
Amikor Per Holm Knudsen megírta ezt a könyvet... Amikor elkészültek ezek az illusztrációk... Amikor a Quelle & Meyer kiadóban ezt jóváhagyták... Amikor... Nem is tudok, hogy belekezdeni...
Én amennyire emlékszem elég hamar felvilágosult lettem, első vizuális és ismereti élményeimet még az ovi kiscsoportjában szereztem. Épp jógyerekhez illően a körtefán ücsörögtem, amikor megláttam, hogy a Kálmán és a Magdi bejönnek a fa alá, majd Magdi leül, felhúzza a szoknyáját és elővillantja a szeméremdombját, úgy a "tevepatáig". Egyből szpájdámá-t megszégyenítő ugrással ott guggoltam mellettük. A következő párbeszéd zajlott Kálmán és köztem:
Atom: Az mi?
Kálmán: Punci.
Atom: Punci?
Kálmán: Tudod, a lányoknak az van.
Aztán egy darabig nézegettük, szortunk rá egy kis homokot és ment mindenki a dolgára. Az elkövetkezendő években természetesen bátyám jóvoltából megtudtam mindenről mindent e témában:P
Így már félérett fejjel úgy látom, hogy jobb volt így megismerkednem a dolgokkal, minthogy egy ilyesfajta könyvfantasztikum által. Belém sosem nevelték pl: azt sem, hogy a gólya hozott (csak a bátyám szekált azzal, hogy egy kukában találtak:P - lelkiterror, pfö:)
Ez a német ajkú gyerekek számára készült könyv bemutatja hogy s miképp, fantasztikus ábrázolásmódjával pedig szétzúzza a gyermekek képzeletében a gólyás-virágos-méhecskés történeteket.
1. Ő egy baba, gyártásához szükséges Vatti és Mutti
2. Vatti aránytalanul kicsi fütyije megnő, mikor nyitott szájukat egymáshoz nyomják Muttival
3. Vatti egy zöldborsót tuszkol Muttiba
4. Vatti és Mutti meztelenül várják, míg kifejlődik a kis spiderman (szpájdámá), aztán ruhában is várnak
5. Vatti a nem túl férfias mintázatú autójával elviszi Muttit a klinikára, egyikük sem kapcsolta be a biztonságiövet és az autón nincs se tükör, sem index, csak a tunig, a matricák meg a zöld gumi és az arany-dísztárcsa
6. A doktor rácsap a kezében látható kalapáccsal Mutti hasára, akiből így kimászik a baba. A doktor nem segít, ugyanis nincs rajta kesztyű ill maszk. Az ágy formáját tekintve szépen változik képről-képre. Vatti csak áll, mint egy f...
7. Mindenki boldog. A baba is, aki már lát, és elsőre egy meztelen nőt (mázlista) Mutti végre új ruhát vesz, mert a borítón és ezen a képen máshogy végződik a csíkozás.
Akit annyira érdekel, hogy megvenné, megteheti itt 12€-ért.
Tovább a poszthoz
6 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr3499790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dia 2008.01.11. 23:34:33

Hát ez hihetetlen, hogy vannak ilyen emberek akik ilyen könyvet adnak, és az is h van olyan kiadó aki ezt ki is adja, nah és persze az is hogy vannak olyan elmebetegek (feltételezem szülők) akik, meg veszik ezt a könyvet és ráadásul megmutatják a gyerekeiknek! Na neee! Ez már nekem is sok!

pankeey 2008.01.12. 00:41:22

viszont az sem volna rossz, ha ezt a bizonyos "felvilagosodast" nem a tizeneves korosztaly uzne sportkent!
foleg nem azonos nemuekkel...

tovabba a fogalmazasgatlo' helyett inkabb jobban figyelne a nyelvtan orakon!!!

Karina 2008.04.10. 16:08:23

Úristen!!!!!!!!!!
A nagynéném német országba költözött a családjával.Született egy kisfiuk.Nem elég hogy szerencsétlen gyerek Hotte névre halgat, még ilyen könyvet is kapott.Mindíg mikor megyünk látogatóbba annak adja oda aki elsőre belép a lakásba és annak a szerencsétlennek nincs menekvés.Fel kell neki olvasni.Erről két vicces történetem is van.

Az egyik az hogy mikor megszületett az öccse, a szintén hülye nevű Hans.Épp ott voltunk és a könyvecskét olvastam neki mikor megkérdezte az anyukáját Katát:
Anya?Ti is ezt csináltátok mielőtt lett Hans???????
Jajj istenem szegény katának csak úgy égett a feje.

A másik az hogy a lányommal elősször voöltunk ott akkor 9 éves volt.Őt sosem nem vittem magammal úgyhogy nem tudta hogy ezt kell olvasnia neki is.Mikor bementünk az ajtón mér szaladt is Hotte a könyvével.Vandus lányom még nem volt felvilágosítva mert amikor felhoztuk a témát kora ellenére elterelte a szót.(Hotte 4 évesen kapta ezt a könyvet......)Jöttek a könyvel és Vanda örült hogy olvashat mert nagyon jól megy neki.Belenézett a könyvbe és fülig pirult!!!!Szegénykémnek tuti cikis volt.............................

bori 2008.07.18. 20:48:23

hát ez a könyv elég perverz. ne egy könyv tanítsa meg a gyerekeknek, hogy honnan lesznek. a szülő ott van és mondja el majd neki ő ha elég érettnek tartja rá a gyereket. a képek meg elég...sőt túlságosan is lényegretörő. ja és nem 4 éves gyereknek kell ilyet venni hanem ha mindenáron ezt akarják megvenni a gyereküknek akkor próbálkozzanak akkor ha a gyerek kb. 8 vagy affelett..és kész. ennél csak a "kaki könyv" durvább..jó az szerintem vicces mert az én korosztályom még humorosnak tartja de nem ilyen hülyeségekről kéne írni meg ilyeneket kiadni...mibaja a mai világnak ?! állítsákl le magukat...

[barbi voltam 15 éves miskolczról]

igor2 2008.09.11. 19:23:17

Egyet értek az elötem szóloval.

Kennysp2 2013.08.26. 12:28:36

Ez jó könyv, igaz és a hallgatóság számára új információkat közöl szinte természettudományos precizitással. Szerintem tökéletes.
süti beállítások módosítása