atom

Zászlót fel matróz! - De melyiket Kapitány Úr?

2007.05.06. 22:54 | Atom | Szólj hozzá! 2 komment komment
Zászlót fel matróz! - De melyiket Kapitány Úr? Tovább

A hétvégén találtam a reptéren apám irodájában ezt a kis táblát, amelyen nemzetközi kódlobogók vannak jelölve hajókra. Teszem azt ez biztos hasznos dolog kint az Atlantin vagy a Földközin, sőt, még a Magyar Tengeren is. De akár humorosan is fel lehet fogni a lobogókat egy 2-4 fős vitorlásra kivetítve a balcsin.

- Drágám! Légyszíves hozd ide a piros lobogót, amelyiknek egyik oldalán háromszögszerű kivágás van (Veszélyes anyagot szállítok)! Ki kell tűznünk, mert kiderült, hogy anyád is velünk tart.
- Te Pityu! Keresd meg légyszíves a kabinban a "Hajómon tűz van" zászlót és fűzd be, na meg húzd fel légyszíves, mert mindjárt leég a hajó. Aztán ha kész vagy nekiállunk oltani.
- "Azonnal állj meg" - Vajon a kalózok miért nem ezt a zászlót használják a koponyás-lobogó és az ágyúk helyett?
- Na skacok, mindent bepakoltatok? Mindenki itt van? Mert akkor felhúzhatjuk az "A hajóm indulásra kész" jelzést, aztán leengedjük és indulhatunk is.
- Drágám, itt van a "Maradj távol tőlem" lobogó? Úgy látom anyád errefelé úszik...
- "Veszély felé haladsz" - ezt legutoljára Chuck Norris Jachtján láttam, amikor felé úszott a ladikom.
- Gyerekek! Szedjétek elő a zászlókat! Szépen fűzzétek be a "horgonyomat vonszolom"-ost mert nem bírom felhúzni a hínárból! Na de tűzzétek mellé a "nehezen manőverezeket" is, ugyanis nem haladunk, sőt, inkább a "manőverképtelen"-t, úgy tűnik beragadtunk! Ott egy hajó, az "üzenetet váltanék veled"-et is húzzátok fel! Drágám! Addig nézd meg ott a hajó elején, hogy van-e előttünk valami, de vigyázz a vitorlarúdra --PAFF-- Én szóltam... Gyerekek! Az "orvosi segítséget"-re is szükség lesz. Lassan úgy néz ki a zászlós madzag, mint valami shanghai-i ünnepségen a piaci díszítés. Na, én megpróbálok kievickélni a motorral innen. Nem, megy, nem megy.. Már füstöl... Gyerekek! Az "áll a hajó" jelzés mellé húzzátok még fel azt is, hogy "tűz van a hajón", mert kigyulladt a motor! Jah és jó lenne az "ember a vízben"-t is kitűzni, már lángrakapott a vitorla és ideje lenne pancsolnunk egyet! A "segítségre van szükségem" már nem fér oda? Akkor fűzzétek le az egészet és cseréljétek ki a legelsővel, mert úgy érzem a zsinóron, hogy a horgony úgyis kiszabadult... Aztán csipkedjétek magatokat, nem érünk rá itt egész nap... Addig én bemegyek a kabinba a hűtőtáskáért, oda ne vesszen a sör itt nekem...
Tovább a poszthoz
2 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr9471862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Törzsvendég:-) 2009.07.12. 10:53:11

Ezen nagyon jót nevettem.:-)

Atom · http://atom.blog.hu 2009.07.13. 15:50:58

@Veréb75: Köszi! Hú de rég volt már ez a bejegyzés is:P Azóta már vitorláztam is:) A REZzenéstelen Balatonon:P
süti beállítások módosítása