atom

A géppuskalábú

2014.03.06. 17:51 | Atom | Szólj hozzá! komment
A géppuskalábú Tovább

Nem emlékszem, hogy pontosan mikor láttam először a géppuskalábú Michael Flatley műsorát, de azt tudom, hogy tetszett. Később már a Lord of the Dance és a Feet of Flames is megvolt videókazettán, és valahol legbelül én is kopogós cipőben akartam járni az ír szteppet. Aztán az egész eltűnt a látómezőmből egészen 2013 végéig, amikor megtudtam, hogy a turnéjuk egyik állomása Szombathely lesz. Szerdán lépett fel a társulat Flatley nélkül, élvezettel néztem végig a műsorukat, még úgy is, hogy az egykoron rongyosra játszott videókazin látottakhoz képest ezt csak egy kivonatolt avagy kissé minimalizált előadás volt. Persze nem panaszkodom, mert tetszett, a sok kopogó láb, a sok-sok fény, már csak az zavart, hogy nem fotózhattam végig, csupán az első három jelenet alatt. Azért a végén mosolyt csalt az arcomra, amikor Flatley kijött a színpadra és táncolt picit, feldobva ezzel a finálét. Jó volt látni, élőben a géppuskalábút, még így 10-15 évvel öregebb formában is. A műsor alatt azért fejben kicsit szteppeltem én is, még mindig megvan a varázsa.

lordof.jpg

cikk

Tovább a poszthoz
komment

Fekete-Fehér Február 28/28: Kinyílott a nárcisz

2014.03.02. 16:49 | Atom | Szólj hozzá! komment
Fekete-Fehér Február 28/28: Kinyílott a nárcisz Tovább

Megírom. És ezzel a bejegyzéssel zárul is a fekete-fehér február projektem, mert itt a tavasz, jönnek a színek, a megújulás, a változás és a hasonló jelzők hónapja. A nárciszt Bori hozta pár napja, tegnap még csak kukucskátak a szirmok, de a hónap utolsó napjára tiszteletét tette egy-két nagyobb virág is. Jó volt ez a huszonnyolc monokróm nap, egy kicsit más szemszögből nézni egy hónapot érdekes kihívás volt számomra. Csak ajánlani tudom a megmérettetéseket, találjatok ki magatoknak hasonló jókat!

28_28.jpg

További Fekete-Fehér Február fotók itt.

Tovább a poszthoz
komment

Fekete-Fehér Február 28/27: Csipke

2014.03.02. 16:47 | Atom | Szólj hozzá! komment
Fekete-Fehér Február 28/27: Csipke Tovább

Elhatároztam, hogy csipkét fotózom, ehhez ésszerű volt egy női fehérneműt vadászni, mert ugye egy fenéken jobban mutat, mint a kisasztalon. Persze felvetődött, hogy nem kell tudni a népnek kinek a popsija van a képen, de rájöttünk, hogy ha én fotóztam, akkor vagy csak az enyém lehet, de nekem nem ennyire feszes, vagy Borié, egyéb esetben érdekes találgatások lehetnének, amiket inkább hagyjunk. Szóval csipke, fekete-fehérben.

28_27.jpg

További Fekete-Fehér Február fotók itt.

Tovább a poszthoz
komment

Fekete-Fehér Február 28/26: YOLO

2014.02.27. 23:25 | Atom | Szólj hozzá! komment
Fekete-Fehér Február 28/26: YOLO Tovább

Luluka magasról, azaz a szekrény tetejéről kakkant arra, hogy még nincs nyár. Egyelőre a tavasz is csak sms-eket küld a tél két telefonhívása közt, de Lulut ez nem érdekli, már csak a négy bikinifelső hiányzik meg egy napernyő, ebben a februári napsütésben simán kellhet. #YOLO, még szerencse, hogy ivartalnított és nem rendez south parkos macskaorgiát a környékbeli kandúrokkal.

28_26.jpg

További Fekete-Fehér Február fotók itt.

Tovább a poszthoz
komment

Fekete-Fehér Február 28/25: Fekete csoki

2014.02.27. 23:13 | Atom | Szólj hozzá! komment
Fekete-Fehér Február 28/25: Fekete csoki Tovább

Szeretem az étcsokit és meg is kóstolhattam a szerkesztőségben sok-sok fajtát, mert a mi napjaink néha ilyen jól telnek. Volt hogy körbereggeliztük a várost, akadt olyan, hogy sörözgettünk, kávézóztunk, fagyiztunk vagy épp hamburgereket teszteltünk. Azért a laikus gasztróskodásnak megvan az ára is, a tesztben volt egy-két olyan csoki is, aminek íze vetekedett a fáradt motorolajéval, amibe citromot kevernek - pedig sosem kóstoltam a motorolajat. Vannak furcsaságok, de ettől függetlenül szeretem az étcsokit, szinte mindre igennel szavaztam, és a legtöbb kocka felfalásának címe is hozzám köthető:)

28_25.jpg

További Fekete-Fehér Február fotók itt.

Tovább a poszthoz
komment

Fekete-Fehér Február 28/23: Beteg

2014.02.26. 00:20 | Atom | Szólj hozzá! komment
Fekete-Fehér Február 28/23: Beteg Tovább

Beteg vagyok, van ez így, idén elég hamar kapott el a nyavaja, két hónap sem kellett. A kórisme torokfájás, ami már napok óta kínoz. Hozzászoktam, hogy az ilyen apróságokat lábon hordom ki, mindig akkor üt be a betegség, amikor már percre pontosan be van osztva a hetem, vagy épp ügyeletes vagyok a szerkesztőségben, s hasonlók. A Heaven Street Seven koncertet nem voltam hajlandó lemondani, lázasan is elmentem volna, de szerencsére nem volt komolyabb bajom, csak némi strepsils kellett a korsó söröm után:) Vasárnap viszont nincs csintalankodás, ágynyugalom és méz, teában, kávéban, üresen, mindenhogy. Tán ez segít…

28_23.jpg

További Fekete-Fehér Február fotók itt.

Tovább a poszthoz
komment

Fekete-Fehér Február 28/22: HS7

2014.02.23. 17:01 | Atom | Szólj hozzá! komment
Fekete-Fehér Február 28/22: HS7 Tovább

Még minding a Heaven Street Seven a kedvenc zenekarom. A héten lebetegedtem, de akkor is úgy voltam vele, hogy akár lázasan is elmegyek a szombati koncertre. 19 éves a zenekar, ebből 14 éve ismerem, s kábé nyolc éve a kedvencemnek tartom őket. Szombaton szerencsére nem voltam lázas, csak a torkom fájt, a koncert szuper volt, annak ellenére, hogy nem voltak sokan. Fekete-fehérben néztem az egészet, galéria itt.

28_22.jpg

További Fekete-Fehér Február fotók itt.

Tovább a poszthoz
komment

Fekete-Fehér Február 28/21: Gordon

2014.02.21. 23:25 | Atom | Szólj hozzá! komment
Fekete-Fehér Február 28/21: Gordon Tovább

A választások közeledtével egyre több politikai fórumon fotózom kicsiktől a nagyokig. Pénteken Körmenden jártam, ahol Bajnai Gordon beszélt. A terem fényviszonyai és berendezése miatt már az első percekben borítékoltam, hogy fekete-fehér fotóm nem itt fog készülni, de végül mégis megleltem a klasszikus témát, egy sziluettes portrét, köszönhetően a színpadon álló kivetítőnek. Guggoltam úgy 3-5 percig, arcom előtt a géppel, a pillanatra várva. A mellettem álló fotós már szólt is, hogy kicsivel arrébb sokkal jobb szögből látszik az előadó, én pedig mondtam neki, hogy a sziluettre várok. Lehajolt egy kicsit, majd felvonta szemöldökét, s igazított a vállára akasztott kistáskányi vaku-akksin. Sokszor nem értik a lelkesedésemet, a közeggel és szituációkkal vívott küzdelmemet.

28_21.jpg

További Fekete-Fehér Február fotók itt.

 

3f atom black_and_white blog február fekete-fehér fotó 

Tovább a poszthoz
komment

Fekete-Fehér Február 28/20: I. Vilmos

2014.02.21. 22:21 | Atom | Szólj hozzá! komment
Fekete-Fehér Február 28/20: I. Vilmos Tovább

Nincs különösebb vonzódásom a tömegközlekedési eszközök iránt, de azért csípem őket, főképp akkor, ha hatalmasak, kiváltképp ha repülnek. Amikor még nem Szombathelyen laktam sokszor előfordult, hogy vonnatal jártam, számos alkalommal várakoztam a vasútállomás előtt buszra, egy ott ácsorgó villamos mellett, ami később egyik napról a másikra eltűnt (a vandálok miatt a Smidt múzeum udvarára vitték). Idővel persze megtudtam, hogy sokáig dübörögtek a városban a villamosok, de a buszok átvették a funkciót, így kivonták őket (utoljára 1974 augusztus 20-án járt a villamos a városban, videó itt az utolsó napról).

Két darab maradt összesen a városban, az egyik a képen szereplő 1-es motorkocsi, a másik pedig egy ház udvarán vár jobb sorsra (itt látható, zoomolni ér). Sokan hiányolják azóta a sárga vilit, persze nem azért, hogy eljussanak A-ból B-be, az csak ráérősöknek volt jó a lassú tempó miatt. Megannyi sztorit hallottam arról, hogy hétvégi program volt a gyerkőcöknek villamosozni egyet apuval vagy a nagypapival. Persze az egy másik generáció volt, a maiaknak marad az 1-es vili, a múzeum udvarán, ahol a gyerekek alkalmi vezetők is lehetnek.

28_20.jpg

További Fekete-Fehér Február fotók itt.

Tovább a poszthoz
komment

Fotóim az Instagramon