atom

Villámlátogatás és kagylózás Tihanyban

2012.10.29. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! Szólj hozzá! komment
Villámlátogatás és kagylózás Tihanyban Tovább

Október vége van, de én még mindig az augusztus utolsó napjaiban eltöltött balatoni napjaimra gondolok. Felhőtlen kiruccanás volt Borinak és nekem, a nagy rohangálós városból, és munkából, kiszakadtunk pár napra. Mindezt a Savaria karnevál után, ami minden, azon aktívan dolgozó sajtósnak sok-sok munkával jár. Az örvényesi vízimalomról már írtam egy bejegyzést, és a napkeltés tihanyi reggeliről is. Most jöjjön az Örvényes utáni megálló, Tihany, ahova csak egy ici-picit ugrottunk be.

atom: Tihany 10

Persze ismét inkább csak képekben mesélek, némi szöveges színezettel, mert ebben a rohanó világban már hallottam és olvastam és utasítást is kaptam, hogy nem kell hosszan írni, a netezőnek csak kevés ideje van, néhány fotóra és pár mondatra. Ennek ellenére persze ontom a szót a cikkekben, és a videókat is linkelem, mert ha valakit érdekel valami, akkor igenis van 3-5-10 perce valamire. Nem? De. Pont. Minket érdekelt a Paprika ház, ezért csináltam is rögvest pár képet róla:) Mondjuk épp most olvastam a paprika tesztet, elszomorított.

atom: Tihany 13

atom: Tihany 11

Itt Bori áll a lépcsőn, hogy meglegyen a turistás fotónk arról, hogy mi aztán kirándultunk ám!

atom: Tihany 03

Az apátságba nem mentünk már, mindketten megjártuk ezt a túrát, én is a családdal, meg majd mi is elvisszük a gyerekeket, hogy lássák a szép nagy festményeket, miegymást. Mi maradtunk a kilátásnál:) Bori kamutávcsövezése:)

atom: Tihany 07

atom: Tihany 04

atom: Tihany 05

Itt volt egy aranyos pár, külföldiek, DSLR gép volt a nyakukban és látták, hogy nálunk is az van és magunkat fotózom jól kinyújtott karral. Felajánlották, hogy lefotóznak minket, én meg rávágtam, hogy No thanks! - persze ezt nem azért mondtam, mert nem akartam más kezébe adni, hanem azért, mert halszemmel fotóztam, abba meg úgyis benne leszünk, szinte akármerre tartom a gépet:) (a bejegyzés első fotója).

Miután lejárt a parkolójegy legurultunk a partra, büszkén meséltem Borinak, hogy a nagy kanyargós leejtőn én biza' lementem motorral kéz nélkül, és tényleg, mennyit motoroztam anno errefelé. Ma meg egy évben ha kétszer lejutok Balatonra (pihenni), akkor az már nagy szó.

atom: Tihany 15

atom: Tihany 20

Bori nagy kagylómestert játszott e pár napban. Állandóan összeszedegette, nézegette őket, felhívta rá figyelmem kiáltozva ha látott párat, mint egy kisgyerek, aki először lát ilyet. Naná, hogy a kagylós pillanatok sem maradtak exponálatlanul:)

atom: Tihany 19

atom: Tihany 17

atom: Tihany 18

Elidőztünk még kicsit kettesben a parton, én Borit fotóztam, ő engem és a kagylókat, majd visszaülve a kocsiba továbbmentünk először Paloznakra, utána pedig Füredre, de erről majd egy újabb bejegyzésben, némi nyarat csempészve az őszi, "bakker! esik a hó!"-s posztok közé...

atom: Tihany 21

atom: Tihany 22

atom: Tihany 23

További fotók a balatoni albumomban, vagy a képekre kattintva.

Tovább a poszthoz
Szólj hozzá! komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr764875916

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.29. 10:12:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása