atom

A véresen valódi igazság Piroskáról

2012.06.10. 21:54 | Atom | Szólj hozzá! komment komment
A véresen valódi igazság Piroskáról Tovább

A Piroska és a farkas című mesének sok-sok verziójával fut össze az ember élete során. Alapvetően ugye a farkas megkörnyékezi Piroskát, majd a nagymama kéglijéhez vágtat, ott befalja az öreglányt, majd álcázva megvárja a fiatal spinét, akit szintén "Hamm" bekap, majd elalszik. Ekkor arra jár egy vadász, aki kivágja a farkasból a két nőt, ezután telerakják az ordas gyomrát kővel, amely a rögtönzött műtét ellenére is békésen alszik. Amikor Wolf magához tér inni megy a patakhoz, annyira szomjas, hogy a friss műtéti hegek fel sem tűnnek neki, lehajol, és ekkor lép be a képbe Newton elmélete győz gravitáció, a farkas a vízbe esik és belefullad, s vélhetően vérengző ebihalak és snecik falják fel. De lehet, hogy a vadász megnyúzza, miután kiszedte a lányokat a farkasból, vagy az is lehet, hogy elpusztul az ordas a hasába rejtett kövektől, mielőtt még a patakhoz ér. Nem tudom mi az eredeti vége a mesének...

piroska.jpg

Szóval sok-sok verzióval találkozunk életünk során, amelyből láttam én is párat, voltak egyszerűbb, gyerekbarát mókás módosítások, voltak extrém, Chuck Norris erejével felvértezett nagymamás átiratok és miegymás. Persze akadt ezek közt sok olyan, amelyektől a hajamat téptem, meg olyan is, amit a mai napig szeretek, például a Tex Avery féle, aminek a teljes verziója nincs fent, csak egy részlet, itt:)

Ez alábbi videót most találtam, tetszik ez a megközelítés is, még ha kicsit véresen is mutatja be azt a valóságot, amely a sztori alapján feltételezhető.

RED from RED on Vimeo.

Ugye? Nincs itt semmi vadász, meg kövek, meg mosolygós hármas a végén, csak a véresen valódi igazság...

Tovább a poszthoz
komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr964574380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mejaa 2012.06.15. 12:07:53

nekem az eddigi kedvenc variációm az a Once upon a time-ban volt, elég érdekes szemléletmóddal, lényeg a lényeg nekem nagyon bejött!
süti beállítások módosítása