atom

*megjegyzés* - a búcsús vurstli az nekem nem...

2011.06.22. 21:03 | Atom | Szólj hozzá! komment komment
*megjegyzés* - a búcsús vurstli az nekem nem... Tovább

Az elmúlt hétvégén Szentivánéji Vigasságok volt Szombathelyen, amire kisétáltunk Borival. Itt Szombathelyen az a jellemző, hogy a Csónakázótó szigetén gyerekprogramok vannak, az emlékműdombnál nagyszínpad várja a népet táncos és zenés műsorokkal, és persze az elmaradhatatlan vurstli is ott van, avagy a búcsús, giccses cuccokkal telenyomott közeg.

Az idei rendezvény feltűnően sok ilyen "játékot" nyújtott az embereknek, volt 3D-s kabinban utazós tengeralattjárós/űrhajós cucc, volt egy kisméretű körhinta, rengeteg fajta légvár labdákkal, csúszdákkal, meg emeletes kisautós-vonat is.

Bevallom kissé meglepődtem a gúnynevén csak "cigány-disneyland"-ként emlegetett műfaj felhozatalán. Tudom, rég elmúlt, az amikor még kissrác voltam, más volt az életem, én úgy emlékezem.. ..hogy akkor az ilyen bulikban nagy, láncos körhinta, pecázás, céllövölde, körhinta és dodgem várt minket. Évekig ezekből az elemekből állt a modell azokon a helyeken, ahol én megfordultam. Aztán szép lassan becsorgott a breakdance és később a többi. Meglepődöm mindig, hogy ekkora mára már a választék.

A fenti nagyon pörgő és ingázó XXL fantázianevű cuccba három dolog miatt nem ültem be. Az egyik az, hogy legutolsó vidámparkos "Pirat"-os élményem óta (hányinger, falfehérség, szédülés) nem ülök be hintázó cuccokba. A másik az, hogy nem ülök olyanba/ra, ami pörög (pár éve beültem egy breakdance menetre, többórás hányinger és rosszullét követte az esetet, s tré volt, mert randiztunk). A harmadik ilyen indok az, hogy a minél kacifántosabb figurákat elkövető cuccokra (kivétel bungee jumping és katapult) csak olyan helyeken vállalkozom, ahol régóta telepített van és nem aznap rakták össze. - elhiszem, hogy ezek levizsgázott biztonságos eszközök, de akkor sem. (max, ha nagyon-nagyon csalogató).

A fenti kép másik része egy ilyen becsatolós ugrálós izé, ilyet már próbáltam, de annyira nem fogott meg, miután a kengyel az egyik ugrásnál benyomta a hasizmomat a bordáimon keresztül a gyomorszájamba és ezt kellemetlennek éreztem.

A Truck Show-nál gondoltam rá, hogy: Bezzeg a mi időnkben nem volt kétemeletes autó-konvoj. De ezt nem is annyira irigyen mondtam később, mert elnézve a működését, inkább a dodgem az, ami érdekelne. A legszebb volt az egészben, hogy ezen a részen (ahol gyerekek százai fordultak meg, itt volt a gyereksziget bejárata is), különös nyelvleckét vehettek a gyerkőcök. A gusztustalanul összemixelt, nagy számban ratyi, avagy tré zenék közti megszakítások (amiktől rosszul voltunk), a kis átvezetések egyike az alábbi angol szöveg volt: Bitches! Mother fucker! Fuck! - majd indult a bumm-bumm. Szörnyű, silány szar, ilyennel vegyítve, biztos ez kell a gyerekeknek. Persze valószínűleg nem értik, hogy mi ez, de tök jó, hogy ha olyan szövegutánzók, mint amilyen én is voltam, vagy az öcsém, azaz hallottunk valamit és utána azt ismételgettük egész nap:P

Szóval nem jött be ez az egész, a drága menetárakkal, a hangos szar zenével, bár gyerekként biztos nagyobb élmény ez az egész. Mondjuk biztos nekem is jobban bejönne, ha nem kéne hárompercenként a TNT sírni tudnék, a Tequila diszkó-technó változatát és a hasonló remekműveket hallgatni mother fucker átvezetésekkel... Ismét beigazolódott, hogy ez a búcsús vurtli az nekem nem...

Tovább a poszthoz
komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr923007057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása