atom

Krómozott Audi R8, brutál GT by Citroën és SLS AMG - ezeket emelném ki - a bécsi autókiállításon jártunk

2010.01.21. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! komment komment
Krómozott Audi R8, brutál GT by Citroën és SLS AMG - ezeket emelném ki - a bécsi autókiállításon jártunk Tovább

Előző hétvégén Zsóttiékkal Bécsben voltunk, a Vienna Autoshow-n. Vasárnap már írtam arról, hogy milyenek voltak a körülmények, tegnap pedig írtam arról, hogy mik voltak ott. Akkor most miről gügyögök itt? Hát arról a három verdáról, amit feltétlen ki kell emelnem az összes közül, hiszen megtekintésük autópornó volt a javából.

Kezdjük a GT by Citroën-nel. Ezt az autót a Gran Turismo számítógépes játékhoz álmodták meg először a fejlesztők, majd a mérnökök elkészítették valóságban is. Szuperlimitált szériás autóként gyártani kezdik/kezdték, elviekben hat darab készül/t (darabonkénti 1,8 millió dolláros áron). Nem tudtam elszakadni mellőle. Kb. 280 képet csináltam a kiállításon, 79-et a GT-ről:P Hogy biztosan mindenhonnan jól meglegyen. Szenvedtem is a leválogatáskor, hogy mit tartsak meg, s mit ne.

A második különlegesség egy Audi R8-as, amely a sok fehér és az egyetlen piros négykarikás mellett szinte teljesen magára vonta a közönség figyelmet, kissé jobban, mint az átlósan kiállított Lamborghini-k, ugyanis krómozott volt. Ilyen autók javarészt csak valamely sejk autóparkjáról készült fotósorozatban szoktak feltűnni. Egy magyar srác jegyezte meg mellettem: Ez a kocsi azért nem jó, mert hozzányúlsz és ronda lesz, mindenhol ott lesz az ujjlenyomatod. – én örülnék, hogy ha egy ilyen autóról kéne törölgetnem az ujjlenyomataimat. Bár aki ilyet vesz, annak már van egy külön ujjlenyomat-törölgető embere is nem? De.

A harmadik pedig a Mercedes AMG SLS-t. A gyártó honlapján ez olvasható: „A Mercedes-Benz SLS AMG Coupé bruttó listaára regisztrációs adóval: 54.470.000,- Forint” – nem kérdéses, hogy ezzel a típussal sem fogunk nap mint nap találkozni az utakon. Látványos gépcsoda, igazi ezüstnyíl (bár ez most fekete:P).

További képeket a különleges/ritka autókról és a tanulmányautókról ide kattintva nézegethettek. A Vienna Autoshow-n bemutatott újdonságok és szériaautók képeiért pedig kattintsatok ide. A cikkem ide kattintva olvasható.

Na itt egy bónuszkép, mert persze nem bírtam könnyen leszakadni erről a mociról. Nagyon tetszett. Már alig várom a nyarat, és a hosszú motorozásokat:)

Tovább a poszthoz
komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr561689038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása