atom

Gyere gyere állj! - Bödőcs Tibi a klubban

2009.11.17. 10:30 | Atom | Szólj hozzá! 3 komment komment
Gyere gyere állj! - Bödőcs Tibi a klubban Tovább

Tegnap este Bödőcs Tibi lépett fel az egyetemi klubban. Jó volt a műsor. Ennél többet úgysem kell mondani, hiszen már sokan ismerhetik a műfajt, és azon belül is Tibit, aki mondhatni elsőként aratott a neten a stand up comedy - dumaszínház elegyben. Voltám már pár sztendápos fellépésen, a tegnapi műsor azért már eléggé vágyott volt.

Videózni nem tudtam, mert bekapcsoltam a kamerát és az első mondata Tibinek az volt, hogy azt nem lehet. Fél óra fotózás után pedig megkérdezte egy hevesebb pillanatban (a mikrofonban kifakadva: "Mennyit fotóztok még?!")

Az egyik sztoriban Tibi arról mesélt, hogy neki nincs GPS-e, hagyatkozik a humán tájolásra, ami elég kacifántos. Ekkor bemutatott több típust is, amelyből a kedvencem az volt, amikor valaki mondja, hogy: jöttök, jöttök, jöttök, jöttök. Lesz egy felüljáró, arra nem mentek fel. Jaaajj! Arra ne menjetek fel. Tehát jöttök, jöttök, jöttök, jöttök...

A műsor és egy tea után hazafelé, amikor megállt mellettem egy német rendszámú Mercedes. A kocsiból kiszólt egy japán ürge németül - ez már rögtön képzavar volt - és mondogatta, hogy Delphi, Delphi. Na ez fasza volt, mert a város közepéről navigálj el valakit a szélére egyszerűen. Mondhatni sikerült. (remélem)

Bármit mondtam neki gyenge angollal, ő németül reagált. Végül az egész így nézett ki, ahogy magyaráztam:
- Gerade, gerade, gerade aus. Kurve, kurve, gerade aus. - közben veszettül integettem...
- Runde?
- Ja, runde. Zweiter exit left aus. Ung gerade, gerade aus. Right side Ford Salon and Tesco. Left side is Delphi.

Annyira szeretem, hogy nem tudok németül:P Szerintem a következő gyalogost is leintette...

Tovább a poszthoz
3 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr41530790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Törzsvendég:-) 2009.11.17. 10:37:06

:-)Én sem tudok németül,pedig illene.Elég sok német meg osztrák vendég van,és nem nagyon akarnak más nyelven megnyikkani,így hát marad az ,hogy ők németül én meg megpróbálok angolul illetve mutogatva,érdekes pofákat vágva kommunikálni (zágenzizűrzavar),kellene nagyon a nyelveket tanulni.A kedvenceim egyébként a románok, akik vagy németül nyomják (mint akik németek)vagy angolul (mintha angolok lennének) de a megszólalás után le lehet vágni,hogy biza ők románok.Egyébként én Hadházi és Kőhalmi fan vagyok.:-)

Hanzs 2009.11.17. 10:48:26

miért nem kérdezted meg, hast du eine GPS?
-ja ich habe
-also delphi sind in Zanati str 29/A
-Wirklich
-Ja meiner alte Freund...alles gute

minden ilyen lámának adnak a bérelt autójához GPS-t! :)
Amúgy a DELPHIben dolgozom :)
ennyi...kérem kapcsolja ki

Olya 2009.11.17. 22:05:26

Hm...:D A hab a tortára a japó srác...:D De biztosan odatalált...!:D
süti beállítások módosítása