atom

A felgyorsított idő - time lapse felvételek

2009.05.28. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 3 komment komment
A felgyorsított idő - time lapse felvételek Tovább

Este volt 5 percem bóklászni és "szörfölni" ama nagy digitális mozgóképcsarnokban, amit úgy hívnak: indavideó. Nem szoktam nagyon az indákon csimpaszkodni, mint ahogy a videa sem igazán az idea. Alkalom adtán van némi lassúság a hazai videómegosztós oldalakon a túlbonyolított lejátszódesignok miatt.

Ezért néztem gyorsított videókat:P Vagyis olyan videókat, amik lassúnak tűnnek, de gyorsítva vannak. Hogy ne kavarodjam bele jobban: vannak azok a felvételek, amikor leteszik a kamerát egy helyre, a lencse előtt valami alakul, valami zajlik. Legyen az jégkrémolvadás, hangyák missziója, városkép, napfelkelte, vízpárolgás, bármi más - amit aztán felgyorsítva órák helyett pár pillanat alatt megtekinthetünk.

Miután megleltem a kedvemre valókat átnyargaltam a TeCsőre (értsd: YouTube) (oldalbetöltési megfontoltságból). Szóval kezdeném is az elsővel, Los Angeles, nagyon jó kis vidi, a füstölgő kémények, a rohanó felhők, de legjobban az éjszakai reptér képe üt:


Nagyon sok jeles munkát találtam a kategóriában, nem is tudtam nagyon választani közülük, aztán erre a Citizen promó-filmre voksoltam végül. A címe Infinity és ehhez még jár pluszban egy jókora plusz digitális munka is, így állnak össze a kockákból az épületek, s válnak vízzé egy pillanat alatt. A felhőkarcolókon bemutatott fényjáték, pedig maga a tökély:)

 Wooow!:)

Tovább a poszthoz
3 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr191148110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bnyhdz 2009.05.28. 09:23:27

Kedvencem az első videó másfél perc utáni része... Mintha UFO-k jönnének. :D

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2009.05.31. 09:45:05

Mindig szerzel valamilyen különleges élményt. Vagy eg yjó ajánló, elemzés, vagy valami látvány. Cool

tompysoft 2009.06.05. 19:18:29

az a repteres rész valóban nagyon el lett találva... Egyszer én is csináltam egy ilyet, a Fekete tenger partján napfelkeltét vettem fel. Csak akkor még nem értettem annyira a képek megkomponálásához, így sz@rlett. :D
süti beállítások módosítása