atom

Amikor az ember bátyja illusztrációvá lényegül - A Doktor Úr online

2009.05.04. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! 1 komment komment
Amikor az ember bátyja illusztrációvá lényegül - A Doktor Úr online Tovább

Vannak olyan képsorozatok, amiket a „Miért ne tedd fel a fényképed az internetre” címmel látnak el, s különféle röhejes montázsok kerülnek elénk. Igaz az alább taglalt esetben nem képsorozatról és montázsról van szó, hanem csak arról, hogy egy cikk illusztrációjaként az egyik, a blogomon található fotómat használták fel (forrásmegjelöléssel).

A forrásmegjelöléssel néha azért vannak gondok, mert ugye nem mindig vízjelezem a képeimet s akadnak olyanok, akik nem jelölik, hogy honnan van (én sem szoktam sokszor), de pont azon bjegyzésemnél lett volna célszerű a vízjel, amelyben az iwiw pólós fotómat közzé tettem, ugyanis elterjedt kép lett belőle.

A google ösvényein sétálgattam, amikor a Kisalföld Online változatára keveredtem, azon belül is egy 2008-as szilveszteri, piakörképes cikkhez. A cikket nézegetve aztán felfedeztem bátyámat, a doktor urat, amint ott tündököl illusztrációként.

A kép ehhez a bejegyzésemhez készült, kicsivel régebben, mint egy éve. Gabinak szóltam, nem zavarja, pláne így lassan 5 hónap távlatából:) Viszont, ha nem egy ilyen újság, nem egy ilyen szövegkörnyezetbe került volna egy kép, hanem valami olyasmi helyre, amit nem szívesen látunk, akkor élne a mondat, hogy: „Miért ne tedd fel a fényképed az internetre”

Így már Gabinak sem kell majd meglepődnie, ha netán Győrött jár és összesúgnak a háta mögött, hogy: „Nézd! Ott van a virslis ember!” :P
 

Tovább a poszthoz
1 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr921090596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajnal Pappa 2009.05.04. 12:28:45

legalább korrekt módon megjelölték a forrást,nem úgy mint a subbán az iwiwes pólós fotódat
süti beállítások módosítása