atom

Dobozos macska - Frigyes, a csöves kandúr

2008.03.12. 07:01 | Atom | Szólj hozzá! 7 komment komment
Dobozos macska - Frigyes, a csöves kandúr Tovább
Bercin kívül jelenleg 5 (vagy 6?) dörgölőző szőrmók gazdája családunk. Macskakészletünk rendelkezik egy számukra kialakított bélelt dobozzal, melyet hűvösebb idő esetén rendre igénybe is vesznek. Frigyes nem... Frici, aki most a legkisebb, nem mászik be a dobozba, ő inkább Berci kutyánk mellett fekszik folyamatosan, szó szerint úgy összeszoktak, mint ha testvérek lennének.

Beró (mert én csak így hívom) elég nyugodt és türelmes kutya, vakkantás nélkül adta át ólját szüléshez és az sem zavarta, amikor télen 4-5 macskusz vette körül ill. feküdt rajta. Igen rajta, mert átlagban 2 macsek mindig rajta feküdt. Nos Beró (fent a fejléckép bal részén a fekete szőrkupac) leginkább az ajtóban fekszik, ezért a lábtörlő mellett különféle rongyok és karton is hever, hogy ne fázzon alulról az eb. Az egyik ilyen kartont szemelte ki magának Frigyes, aki most már rendszerint befúrja magát az alá, ezáltal létrehozván a tipikus "csöveslak"ot. Ez így nézett ki a minap:

Persze ilyenkor Berónak nincs hova feküdnie, mert azért ő sem akarja kilapítani a kistesót, viszont estére megszűnik az alkalmi menedék és egymás mellett (Frigyes oldalról a Berci szőrébe bújva) alszanak (első kép).
Beró abszolút nem mondható a macskák rémének, mint neves mesebeli rokona Frakk, de épp ez benne a jó, hogy nem kell kihalásznunk a macskákat a szájából és nem is kergetik egymást őrületbe kergetőzéssel, mint a klasszikus esetekben:) Óóó, itt egy másik kép is:)
Tovább a poszthoz
7 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr35362355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyhaj.blogspot.com · http://aranyhaj.blogspot.com 2008.03.12. 08:37:29


Imádnivaló a bejegyzés is és a képek is... nem beszélve a szereplőkről! Gratulálok az állatsereglethez, akik láthatóan jól érzik magukat nálatok! A macskabarát ebekkel én is őszintén rokonszenvezem! (Ahogy az állatbarát emberekkel is.)

Atom · http://atom.blog.hu 2008.03.12. 20:18:55

Köszönöm szépen!:D Azt hiszem, hogy nálunk még a pókok is jól érzik magukat, hisz még őket is kimentjük a házból... Bár én a kutyánkat és a macskáinkat jobban csípem:)

Dia 2008.03.12. 21:22:47

:-) Aranyos képek!
Egyébként a pókok nálunk is jól érzik magukat, sosem bántjuk őket, eleinte a bátyám kezdeményezésére, de már belenevelte a család többi tagjába is. Kiskoromban még etettem is őket, legyekkel, (nem igazán ették meg a "döghúst") ezért gyorsan leszoktam róla! :-)

pankeey 2008.03.13. 17:07:05

jol all neki a doboz :)

zoltan1 · http://www.ferfivilag.freeblog.hu 2009.05.23. 21:01:52

A feleségem ezt olvasná, hogykimetitek a pókokat, meg etetitek őket! Ő vadászik rájuk, és állandóan a pókszaporulattól fél.
Mondjuk a lakásban én sem szeretem őket.
Apáméknál, mikor még éltek a Foltos kutya és a Debella cica voltak egész jól meg, csak a tányérját féltette a kutya a cicától. Jogosan...

Atom · http://atom.blog.hu 2009.05.24. 13:40:12

@zoltan1: Én sem vagyok nagy pókpárti, de a kaszásokat nem bántom, kimentem:)
süti beállítások módosítása