atom

Variációk egy témára - Adiemus

2008.02.05. 07:00 | Atom | Szólj hozzá! komment komment
Variációk egy témára - Adiemus Tovább

A magyarok nagy része (beleértve magamat is) 1999ben ismerte meg ezt a dallamot, méghozzá az első Vodafone-reklám zenéjeként (rémlik, hogy volt egy repülős reklám is, de nem erősítették meg ismerőseim, hogy azt a voda előtt, vagy után látták).
Nos az Adiemusra keresve a youtube-on egymást érik a videók tömegei, ilyen-olyan címzéssel stb... Tévhitet elolszlatva, az Adiemus nem Enya szám, nem Ő írta, nem is énekelte soha (max a zuhanyzóban), a neten ezernyi helyen klippként, dalszövegoldalakon is előadóként Enya van megadva. Az Adiemust egy brit zeneszerző, Karl Jenkins írta, a dalt pedig Miriam Stockley énekelte fel (aki nem Enya). Karl Jenkins nevéhez sok híres zene fűződik, másik nagy kedvencem például tőle a "Rain Dance", ez a közkedvelt Lakáskassza-reklámok zenéje volt. (bejegyzés végére beszúrtam ezt is:D)
Nos akkor sorban, az eredeti Adiemus látható itt. A klipben sokszor feltűnő bajszos karmester Karl Jenkins:


A már emlegetett '99-es Vodafone reklám, az első Magyarországon:


Az a "bizonyos" repülős reklám, a már megszűnt Delta Airlines promója, 1994-ből. Nagyon szuper és látványos:


Aztán feldolgozta ezt a számot Mauro Picotto is, a Proximus című slágerrel óriási sikert aratott (még most is fent van a gépemen:D):


Beszúrhatnék még rengeteg videót, több reklámban és filmben is szerepelt Adiemus, aki csemegézne keresse a youtube-on!:)

Táncolt erre a zenére Anastasia Volochkova is, aki orosz balerina és számomra megtestesítője azon nők egyikének, akik miatt nem hiszem el, hogy Oroszországban csak vodkaszagú és szőrös nők vannak.


És végül az ígért Rain Dance, a lakáskassza reklámok zenéje:

 

Tovább a poszthoz
komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr72291624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bonyi · http://bonyi86.blogspot.com 2008.02.05. 08:48:53

Fú, azt én is úgy tudom utálni, amikor egy-egy számot rendszeresen valaki olyannak "adnak", aki tényleg soha nem is adta elő... A legjellemzőbbet találtad meg egyébként.

charlie 2008.02.05. 09:48:23

szép melo lehetett utasszallito gepekkel ekkora kotelekbe repulni

darthyoda 2008.12.21. 10:45:31

Ha még érdekes a téma:
Adiemus a szám címe is, de az előadók is ezen a néven futtatják magukat (Karl Jenkins, Mike Ratledge, Miriam Stockley). Az Adiemus című számot a Londoni Filharmonikusokkal rögzítették eredetileg. A Delta Airlines nem szűnt meg, egy időre kivonult Mo-ról, de újra itt vannak, köszönik jól:). Annak idején a reklám elérhető volt itt is, talán az akkori Sky Channel-en mehetett. Adiemusék Adiemus című száma a Songs of Sanctuary című albumon jelent meg előszőr 1995-ben.

dy
süti beállítások módosítása