atom

10 régi mese intrója - nosztalgikus turkáló - 1. rész

2007.11.07. 08:00 | Atom | Szólj hozzá! 9 komment komment
10 régi mese intrója - nosztalgikus turkáló - 1. rész Tovább

Rengeteg régi mese van, amelyeket ma már nem látni a tévében, a mai kölykök már nem is ismerik egy részét, csak a japán animációsokat. Összegyűjtöttem párnak az intróját, a teljesség igénye nélkül, viszont egy idő után annyi lett, hogy inkább nem főoldalra teszem, mert az nagyon belassítaná a blogot és egy másik adagot pedig egy másik bejegyzésben publikálnék eredetileg. Ízelítő, hogy mi vár a "tovább"-ra kattintás után: Denver, Kacsamesék, Gumimacik, Csipet Csapat, Cápali és Cápeti, Garfield, Animánia, Hupikék Törpikék, Balu kapitány...

KacsamesékA kezdetek. 1989. március 5-én kezdték sugározni a "Családi mozidélután Disney-vel" című műsort. A Kacsamesék volt az első, egyértelműen szerettem, főcímdal séróból:)

Ha nem látnád a videót kattints ide!

FOLYTATÁS A TOVÁBB GOMBRA KATTINTVA!

Denver, az utolsó dinoszaurusz
Ki ne emlékezne erre a mesére? (sokmindenki) Viszont a Youtube-on bóklászva ebbe a kis videóba botlottam, ráadásul magyar nyelvű az intro, így mindenképp megosztom veletek:D
A sztorit nem ismertetném, erre ott volt az a sok epizód, melyet figyelemmel kísérhettünk kölyökként a tévében. Nagyjából mind arról szólt, hogy a srácok védték Denvert, Denver pedig a srácokat:)


Ha nem látnád a videót kattints ide!

Cápali és Cápeti
"Cápali és Cápeti, a két kopoltyús zseni. Cápali és Cápeti, nevüket mindenki ismeri."
És lám-lám, milyen igaz, nevüket mindenki ismeri. Kevés gyerek akad a generációmból aki nem ismeri ezt a mesét. Az egyik kedvencem volt, szerintem az összes részt láttam, akármennyi is volt belőle. Szokásos youtube-os bóklászásom alatt ebbe a videóba is belebotlottam:) Szintén magyar nyelvű az intro, szintén szép emlékeket ébreszt. Ült a kis Atom a tévé előtt és bámulta a két detektív hal kalandjait Halpoliszban:D

Ha nem látnád a videót, kattints ide!

Animánia
"Most jön az Animánia" - egyik kedvenc modernkori mesém, Steven Spielberg agyából pattant ki a három mókás figura és a többi kedvelt mesefigura. Személyes kedvenceim Bunkó és a Vész (Pinky and the Brain) a mesekollekcióból.

Ha nem látnád a videót, kattints ide!

Hupikék törpikék

 

Ezt a mesét sem kell bemutatnom senkinek, a kék töpörödött törpördögök megannyi részen keresztül menekülnek Hókuszpók és Sziamiáu elől, akik így mindig éhesek maradnak. Tréfi mindig felrobbant valakit egy csomaggal, Duli-fuli morog, Okoska bénázik, Törpilla egyedülálló marad (lehet, hogy leszbikus?), Törperős izmoskodik, Ügyi-fogyi ügyefogyott, Hami csak eszik és eszik, Törpojáca kistükrével a kezében rohangál (aki lehet, hogy meleg?), míg Törpapa mosolyog és mindenben csak jót lát.

Ha nem látnád a videót kattints ide!

Balukapitány kalandjai

Ez a dallam is kívülről megy, kedvenc karakterek természetesen Don Kartács és bandája, Lajcsi és a kissé ügyefogyott Vadmacs. Nem emlékszem, hogy kihagytam volna egy részt is a sorozatból, nagy kedvenc volt.

Ha nem látnád a videót kattints ide!

Csipet-csapat

Igazi alapítója a Walt Disney mesedélutánoknak. Eleinte két mesét, a Kacsameséket és a Csipet Csapatot adták egy filmmel (ha jól emlékszem az Ausztrál expressz volt az első filmsorozat). Hihetetlenül érdekesnek tartottam az epizódokat, Imáttam Kvarg Lipit, Zümzümöt és Dale hülyeségeit, a gonoszok közül Pukkandúr és bandája volt meghatározó egyéniség:)

Ha nem látnád a videót kattints ide!



Gumimacik

Szinte minden részét láttam, annyira nem volt csúcskedvencem, viszont mindig fantáziáltam róla, hogy milyen lehet, egy ilyen földalatti rendszerben száguldozni érdekes járművekkel és milyen lehet gumibogyószörptől pattogni:)


 

Garfield

Nem sokan ismerik a tévés változatot, mert nem dőlt éjjel-nappal a tévéből, szerencsére videón azért láttam pár részt belőle. Garfield neve mára már akkora legenda, hogy szerintem egy ilyen felsorolásból kihagyhatatlan. Rengeteg képregényem volt, rajzoltam is éjjel nappal, Garfield az Garfield:P

Ha nem látnád a videót kattints ide!


Ezt a bejegyzést bátyámnak ajánlom.

Eredetileg 10 intro lett volna, mint ahogy azt a cím is mutatja, de időközben lemaradt egy. Még jó, hogy az olvasóim figyelmesek:) Köszi Gabi!:D

Tovább a poszthoz
9 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr55218546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

b_borisz · http://szivarfa.freeblog.hu 2007.11.07. 13:39:43

Foszlányok:
Legózás közben tudtuk bátyámmal __rvára énekelni a Denvert..

Volt olyan is, hogy 'Nagyvaldi', amikor filmek mentek.Például Herbie, a kicsi kocsi, stb.

És:
'Valdizni' közben halt meg Antall József is..

(Nagymamám meg mindig úgy mondta, hogy 'Valdízi'.)

Köszönet ezért a posztért. :)

Flankerr 2007.11.07. 13:58:54

Na igen.. szép gyűjtés, gratula ,várjuka folytatást..
Cápali és Cápeti magyar dala a zseniális fordítókat dicséri (a névvel együtt), mert az eredeti refrén (Sharky and George, the crimebuster of the sea, Sharky and George, they solve every mystery) kicsit mást jelent..

Andi 2008.03.26. 13:43:41

Én már 18 éves vagyok, de hálistennek volt szerencsém ezekhez a mesékhez!Nagyon h sajnálom, h márcsak ilyen idióta mesék vannak mostanában!Ha nekem egyszer gyermekem lesz én biztos nem fogom meg engedni, neki h ilyen meséket nézzen amik most mennek a tvben!

Betty 2008.05.01. 13:08:40

Nekem most 6 éves a kisfiam. elég nehéz olyan mesét találni, "amivel" az oviban nem cikizik az ún. modern gyerekek és óvonénik.
Gyermekkoromban volt egy mese, ami nagyon tetszett. Hasonló olt, mint a Mikrobi, de itt Bibliai történetekben szerepelt a robot és a gyerekek. Sajnos a mese címére nem emlékszem, így a gyermekemnek már nem tudom megmutatni. De a Hupikék törpikét, a Vukkot, a Pumuklit és néhány "régi mesét ő is ismer. Sajnos kevesen ismerik ezeket a csoporttársai között.

Atom · http://atom.blog.hu 2008.05.01. 13:53:42

A kérdéses mese eredeti címe: "Superbook" - nálunk azt hiszem, hogy "A repülő ház" címet adták neki.
Itt egy epizód:
uk.youtube.com/watch?v=Cto-ufAb4gI

Betty 2008.05.01. 14:19:41

Nagyon szépen köszönöm!!!!!
Remélem, kisfiam is így örül, ha felkel; mint én. Régen láttam már.

Betty 2008.05.09. 21:21:52

Mégegyszer köszönöm! Nagyobb sikere csak a Pumuklinak és a Vuknak (magyar) van!!!

Februar18 (törölt) 2009.03.18. 22:12:11

Úristen, honnan vettétek, hogy a Walt Disney és a Kacsamesék 1989. március 5-én indult? Annyi valóban igaz, hogy az egy vasárnapi nap volt. De tudjátok, mi volt 1989. március 5-én?

Tv1:

9.00 Óvodások filmműsora
1. Dašenka - Mi dolga van egy kiskutyának? Csehszlovák kisfilm
2. A fuvolás emberke
NDK rajzfilm

Még az esti mese is elmaradt aznap a fedettpályás atlétikai világbajnokság miatt, amit a Budapest Sportcsarnokból közvetítettek! (Amúgy akkoriban a Trombi és a tűzmanó ment vasárnap esténként, A Hét előtt.)

Tv2:

18.30 Gyerekeknek
1. Fókabébi - Teknőslesen
Belga rajzfilm
2. Trombi és a tűzmanók - Elfelejtett kávéfőző
Magyar rajzfilm

(Ja, nagyon vicces, nem is maradt el, csak áttették a kettesre.)

Ez után 19.00-kor All Stars-Game profi kosárlabda-mérkőzés, riporter: Knézy Jenő.

Egyszóval nem kell magyaráznom, mi volt 1989. március 5-én. Szocializmus volt.

A Walt Disney-összeállítás 1991. január 6-án, vasárnap indult, és valóban a Kacsamesékkel. Az első ismétlés pedig 1991. január 10-én, csütörtökön volt. (Később áttették péntekre az ismétlést, aztán satöbbi.)
süti beállítások módosítása