atom

Július 4 - függetlenség napja és még sok más esemény... (frissítve)

2007.07.04. 08:02 | Atom | Szólj hozzá! 3 komment komment
Július 4 - függetlenség napja és még sok más esemény... (frissítve) Tovább
Ha valakinek azt mondod, hogy július 4, akkor valószínűleg mindenki az amerikaiak függetlenség napjára gondol (nem a Will Smith-es John Goldblum-os ufós filmre)...
Július 4-e 1776 óta a függetlenség napja az Egyesült Államokban, ezen a napon írta alá Benjamin Franklin a Függetlenségi Nyilatkozatot.
Függetlenség Napját, az egyetlen olyan ünnepnapot, amelyet az egész ország egyként ünnepel, különböző hazafias megnyilatkozások kísérik. Számos politikus tartja fontosnak ezen a napon valamilyen társadalmi eseményen való megjelenést, beszédet mondani a nemzet örökségéről és népeinek kapcsolatáról. A családok általában pikniket vagy kerti barbecue-partikat szerveznek Negyedikén, gyakran használják ki a hosszú hétvége-adta lehetőségeket és hívják meg távolabbi hozzátartozóikat is. Országszerte reggelente katonai parádékat, délután baseball-meccset, este pedig mulatságokat és tüzijátékot szerveznek.

Ezen a napon született például Szinyei Merse Pál festőművész 1845-ben, vagy a híres olasz színésznő, Gina Lollobrigida 1927-ben.
De van sok ember, aki ezen a napon halt meg, mint V. Benedek pápa 965-ben, vagy John Adams, Thomas Jefferson és James Monroe, kik mind az Usa elnökei voltak. Július 4-én búcsúztatták Marie Curie-t is (kémikus-fizikus), Lévay Józsefet (költő) és Astor Piazzola-t (argentin zenekarvezető, harmonikás).

És a kommentekből megtudott egy fontos információ Dávidtól: Black Sabbath, The Dio Years című albumának népszerüsítésével július 4-én a Petőfi Csarnokban lép fel a legendás együttes.
Tovább a poszthoz
3 komment komment

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://atom.blog.hu/api/trackback/id/tr29111215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sonny · http://karcolat.atw.hu 2007.07.04. 10:33:45

És természetesen: július 4-én lép fel Budapesten a BLACK SABBATH :)

Dr. Garai Gábor 2007.07.04. 14:59:23

El is felejtettem, hogy ma ilyen jeles nap van... Ez azt jelenti, hogy este le kell mennem a kocsmába ünnepelni!

Bogdán László 2008.05.30. 20:38:39

Sziasztok én Július 4.-én születtem tehát ez a nap számomra sokat jelent.


Bogdán Laci
süti beállítások módosítása